Lois Lane

Klemann-zusjes live in LuxorLive.

Op 23 oktober 2013 bracht Lois Lane voor het eerst in 14 jaar een nieuw studioalbum uit.

De zusjes Klemann pakken de draad weer op en hebben met  ‘As One’ een album gemaakt dat past als een jas.

‘As One’ is geproduceerd door Niels Zuiderhoek (o.a. Kensington) en geschreven en opgenomen in Berlijn. De reden van het lange wachten op nieuw werk van Lois Lane is zowel praktisch als prozaïsch: Monique en Suzanne werden allebei opgeslokt door het gewone leven, en de inspiratie was ook een beetje op. Pas drie jaar geleden ontstonden de liedjes weer spontaan en begon het weer te kriebelen.

Lois Lane scoorde haar eerste hit in 1988 met het nummer ‘Amsterdamned’. Een jaar later, in 1989, verschijnt hun debuutalbum ‘Lois Lane’, met de Top-10 hit ‘It’s The First Time’, die op #1 komt in de Album Top 100. Het album behaalt de platina status, evenals opvolger ‘Fortune Fairytales’. Prince nodigt Lois Lane vervolgens uit als support act van zijn Europese Nude-tour en levert twee singles aan voor het album ‘Precious’. @LuxorLive

Fotografie: Rob Herstel