Metropolis Festival

EERSTE NAMEN VOOR 2014 BEKEND.

BEAR’S DEN (UK), THE JEZABELS (AU), BLANK REALM (AU) E.A. OP 26E EDITIE VAN METROPOLIS

De eerste namen voor het Metropolis Festival 2014, op zondag 6 juli in het Rotterdamse Zuiderpark, zijn bekend. Bear’s Den (UK), The Jezabels (AU), Woman’s Hour (UK), Blank Realm (AU), The Sore Losers (BE), The Vagary (NL), The Bohicas (UK) en The Benelux (NL) maken hun opwachting tijdens de 26e editie van het Metropolis Festival dat zich jaarlijks manifesteert met onbekend, maar altijd veelbelovend talent: The best you’ve never heard of. Toegang tot het popfestival is nog altijd gratis.

Metropolis Festival: The best you’ve never heard of

Het Metropolis Festival is een uniek evenement omdat geen enkel gratis festival zich zo specifiek manifesteert met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Het laat een groot publiek (vorig jaar wist het festival meer dan 40.000 bezoekers te trekken) kennismaken met nieuwe popmuziek. Het eendaagse festival biedt een podium aan ca. 24 talentvolle bands en acts, die op het punt van doorbreken staan binnen pop, rock, hiphop, wereldmuziek en dance. Het Metropolis Festival biedt een zoektocht door de spannende line-up van artiesten met een live reputatie. Immers, naar goede muziek moet je niet alleen luisteren, goede muziek moet je live ervaren.

Veel artiesten krijgen de gelegenheid om, veelal voor het eerst, voor een groot publiek te spelen. Zo stonden ooit de, toen nog onontdekte, acts als The Black Keys, The XX, Interpol, The Strokes, Triggerfinger, Blaudzun, The Asteroids Galaxy Tour, The Killers, Kurt Vile en The Vaccines op het podium van Metropolis. Ook is er plek voor lokaal talent. Zo waren The Kik, Rats On Rafts, Sabrina Starke, Elle Bandita, Winne, La Boutique Fantastique en Gers Pardoel al eens te zien op Metropolis.

De eerste namen voor Metropolis Festival 2014

Bears Den (UK) komt oorspronkelijk uit het West-Londense Communion collectief (welke ook bands als Noah and the Whale, Laura Marling en Mumford & Sons voortbracht) en staat garant voor ambachtelijk gesmede folkliedjes.

The Benelux (NL) geldt als één van de grootste beloftes van het land, met name dankzij hun ijzersterke liveshow. 3voor12 omschreef hun stijl als “Britse postpunk meets disco-electro”.

Blank Realm (AU) bestaat uit de broers Daniel en Luke en zus Sarah Spencer, bijgestaan door Luke Walsh. Op hun nieuwste album Grassed Inn komt een mix van artrock, lo-fi partypop en fuzz voorbij.

The Bohicas (UK) zijn de nieuwste signing op het befaamde Domino Records (Arctic Monkeys, Franz Ferdinand), maar vooral ook een hoogst opwindende, super-energieke postpunkband met een live-reputatie die hen nu al van over het kanaal vooraf gaat.

The Jezabels (AU) brengen groots aangezette indie-pop die op het podium tot volle wasdom komt. Met krachtige, imposante vocalen van frontvrouw Hayley Mary.

The Sore Losers (BE) smelten hun voorliefde voor rock, country, blues, folk en garage om in een eigen geluid. De band werd al eens tweede werd in Humo’s Rock Rally, België’s grootste muziekwedstrijd voor nieuwe bands.

The Vagary (NL) bestaat nog niet zo lang, maar wonnen afgelopen jaar met hun puntige popliedjes al de Amsterdamse Popprijs, openden voor Pete Doherty en Kurt Vile, en speelden op Noorderslag.

Woman’s Hour (UK) doet denken aan de droompop van Beach House en de verleidelijke soul van Rhye. De band werd onlangs getekend door kwaliteitslabel Secretly Canadian (Suuns, Anthony & The Johnsons, Damien Jurado).

De komende weken worden nog zo’n 15 acts bekend gemaakt voor Metropolis. Kijk voor meer informatie over Metropolis Festival op www.metropolisfestival.nl

Metropolis Festival 2014       Zondag 6 juli 2014 van 12:30 tot 21:00       Zuiderpark, Rotterdam       Gratis entree