Cloud Nothings

Indieband maak indruk in de Melkweg.

Cloud Nothings stond op 19 mei in de Malkweg. Voorprogramma: The Cheatahs

Hoe ironisch en postmodern de indiescene ook mag worden, er blijft altijd ruimte op de wereld voor jonge tieners die in hun slaapkamer dromen van een toekomst als rockster. Dylan Baldi, frontman van Cloud Nothings, was zo’n tiener toen hij de band in zijn eentje begon in 2009 als slaapkamerproject met niets meer dan een Myspace-pagina. Al snel werd hij massaal opgepikt en gewaardeerd om zijn perfecte mix van aanstekelijke liedjes met een ruige lo-fi sound. Inmiddels heeft Baldi zijn gedroomde powertrio en staat hij op het punt zijn nieuwe album ‘Here and Nowhere Else’ uit te brengen, waar rockfans wereldwijd ongeduldig op wachten. Soms is een goeie rocksong alles dat de wereld nodig heeft.@Melkweg

Fotografie: Luuk Denekamp