De Wereld Draait Buiten

Programma De Wereld Draait Buiten compleet.

Zojuist heeft Matthijs van Nieuwkerk in het radioprogramma GIEL! op 3FM de laatste namen voor het programma van De Wereld Draait Buiten bekendgemaakt. Hij kondigde o.a. vier namen voor de populaire DWDD-rubriek Guilty Pleasures aan. Maar ook een college van Prof. dr. Robbert Dijkgraaf en Het Concertgebouw Kamerorkest met violiste Liza Ferschtman zijn aan de line-up toegevoegd. De Wereld Draait Buiten vindt plaats op zondag 6 juli aanstaande op het terrein van de Westergasfabriek in Amsterdam.

De zomer komt in zicht en DWDD maakt zich op voor een nieuwe editie voor De Wereld Draait Buiten. Met de bevestiging van de laatste reeks optredens is het programma van De Wereld Draait Buiten compleet. Nieuw dit jaar is het podium voor de populaire DWDD-rubriek Guilty Pleasures, waarin diverse artiesten een liedje spelen waarvan je eigenlijk liever niet wil dat anderen weten dat je het goed vindt. Michael Prins, Douwe Bob, Jett Rebel en Mister and Mississippi zetten zich over hun schaamte heen en steken hun Guilty Pleasures in een eigen jasje.

Prof. dr. Robbert Dijkgraaf komt na drie succesvolle colleges in DWDD University nu ook college geven op het festival. Hij komt met het laatste nieuws uit de kosmos en de updates uit het heelal in ‘De Oerknal 2.0’. Ook Prof. dr. Erik Scherder komt college geven. Hij focust zich vooral op de positieve effecten van beweging op het brein. In DWDD legde hij al eens uit waarom we eigenlijk zo vrolijk worden van de megahit ‘Happy’ van Pharrell Williams.

Het Concertgebouw Kamerorkest speelt met violiste Liza Ferschtman op het buitenpodium The Four Seasons of Buenos Aires van Astor Piazzolla. Klassiek met een heerlijke Latijns-Amerikaanse twist.

Bureau Sport, met presentatoren en sportfanaten Frank Evenblij en Erik Dijkstra, neemt tijdens het festival het podium om de kijker live mee te nemen in hun sportprogramma.

Magician Ramana zorgt voor de nodige magie. Top Notch en Uitgeverij Lebowski presenteren een aantal talenten uit hun stal Achievers: een kijkje in de keuken van schrijvers, muzikanten, filmmakers en kunstenaars. Daarnaast is er ook muziek van Afterpartees,The Black Marble Selection en de swingende gospelexplosie Zo! Gospel Choir met Shirma Rouse. En kun je herinneringen ophalen met de DJ’s van Singlefeestje: jij kiest je single uit hun enorme collectie, en de DJ’s draaien je favoriete hit. De Rotterdamse barbiers van Schorem zijn van de partij: ze nemen niet alleen hun scharen en scheermessen mee, maar worden ook vergezeld door hun favoriete band Small Time Crooks.

Eerder werd al bekend dat o.a. Paolo Nutini, Kelis, Selah Sue, Michael Kiwanuka, De Jeugd van Tegenwoordig, Moss en Blaudzun aan de muziekprogrammering van het festival zijn toegevoegd. Naast live muziek biedt het festival een gevarieerd programma. Ga naar www.dewerelddraaitbuiten.nl voor meer namen en informatie.

In de komende weken wordt via de website het blokkenschema bekendgemaakt.

De Wereld Draait Buiten is een samenwerking tussen de VARA en Mojo Concerts.