Django Wagner

Eerste concert met grote live band en presentatie nieuwe album.

Django Wagner gaf op 22 mei 2014 in het Beursgebouw in Eindhoven zijn eerste concert met een grote live band onder leiding van Jan Willem Rozenboom, aangevuld met de Paulus Schäfer Band.

Django wilde zijn gasten vermaken met zijn bekende hits maar ook met nieuwe nummers. Aan Django’s zijde verscheen een keur aan artiesten om een aantal nieuwe duetten te vertolken.

Met het verschijnen van zijn album Kali in 2009 breken mooie tijden aan voor Django. Het album behaalt de Gouden status en wordt al snel opgevolgd door de albums Mijn Gevoel en Als De Nacht… In 2011  bekroond de muziekindustrie het album Mijn Gevoel met de Buma.nl Award “Album van het jaar”. In 2012 ontvangt Django de Zilveren Harp, de aanmoedigingsprijs van Buma Cultuur. In 2013 huldigt de Nederlandse Vereniging van Dansleraren Django met hun Gulden Vedel, de jaarlijkse prijs voor de populairste muziek tijdens danslessen.  In het najaar van 2013 ontvangt hij wederom een Buma.nl Award, ditmaal voor “Beste Zanger”.

Gisteren werd ook zijn nieuwe album gepresenteerd, met daarop onder andere de duetten die deze avond live gezongen worden. www.djangowagner.nl

Fotografie: Arnold vd Horst