Eefje de Visser

Tour langs groot aantal theaters.

Eefje de Visser is aankomend najaar met haar concertreeks ‘Waterwereldsteden’ te zien in een groot aantal theaters door het land. Tijdens de show neemt ze samen met haar vaste band, het publiek mee op een muzikale reis naar bestaande en zelfbedachte plaatsen. Omlijst door een warm en ruimtelijk geluid, worden liedjes gespeeld waarin Eefje folky samenzang combineert met dromerige synthpop en waarin teksten en melodieën volgens een eigen logica in elkaar gevlochten zijn.

De theatertour ziet er als volgt uit:

19/09: Houten, Theater aan de Slinger (ticketlink)

27/09: Alkmaar, Theater de Veste (ticketlink)

04/10: Apeldoorn, Orpheus *

09/10: Utrecht, TivoliVredenburg / Hertz zaal (ticketlink)

11/10: Groningen, Stadsschouwburg *

15/10: Maastricht, Ainsi Theater *

18/10: Tilburg, NWE Vorst (ticketlink)

23/10: Rotterdam, Lantaren Venster (ticketlink)

24/10: Eindhoven, Muziekgebouw Eindhoven (ticketlink)

25/10: Nijmegen, Lindenberg (ticketlink)

26/10: Leiden, Leidse Schouwburg (ticketlink)

03/11: Amsterdam, Concertgebouw (ticketlink)

* kaartverkoop gaat later deze maand van start

Authentiek. Bijzonder. En origineel. Zo leerde Nederland de opmerkelijke Utrechtse singer-songwriter Eefje de Visser in 2011 kennen ten tijde van haar debuut ‘De Koek’; een verzameling afwisselende en pakkende liedjes, vol verrassende wendingen die slim en tegelijk speels in elkaar zitten. ‘Een wonder van Nederlandstalig vernuft’, en ‘gedurfd en loepzuiver’ schreef de pers.

Een hectische tijd volgde. Ze speelde met haar band op festivals als Lowlands en Oerol, deed 3 maal een tour langs de podia en trok in 2012 voor de eerste keer al langs de theaters. Na deze periode was er rust. Er werden nieuwe liedjes geschreven. Dit resulteerde in de herfst van 2013 in ‘Het Is’, een wonderlijke plaat vol onverwachte melodieën en tuimelende teksten, bezongen in het Nederlands, maar met een ‘on-Nederlands’ geluid.

Op deze indrukwekkende geluidscollage, die de critici omschreven als soberder maar gelaagder en ongrijpbaarder maar persoonlijker dan zijn voorganger ‘De Koek’, maakt Eefje de luisteraar deelgenoot van haar fascinatie voor reizen en onderweg zijn. ‘Het Is’ luistert als een soundtrack voor een roadtrip door steden, bossen, weilanden en langs water, en krijgt een boeiend vervolg in het theaterconcert ‘Waterwereldsteden’.

Kaarten voor deze concerten kunnen rechtstreeks gekocht worden via de websites van de theaters.

Meer informatie over Eefje de Visser is te vinden op http://www.eefjedevisser.com.

Foto: Renate Beense