Encore Festival

Pusha T, Vic Mensa en Jayh luisteren Festival op.

Op de eerste editie van Encore Festival zullen ook Pusha T, Vic Mensa, Sango, Jayh, Pink Oculus en diverse dj’s uit binnen- en buitenland te zien zijn. Eerder werd al bekend gemaakt dat onder andere Kid Ink, Adje, Mack Wilds, Full Crate x Mar en Jacques Greene naar Amsterdam komen. Encore Festival vindt plaats op zondag 31 augustus op de NDSM-werf, kaarten zijn verkrijgbaar via Ticketmaster Nederland.

Op Encore Festival wordt de succesvolle stijl en sfeer van de ENCORE-avonden in de Melkweg voortgezet: top of the bill hiphop, R&B, Future R&B, Deep- en Afro-house gehost door de beste dj’s. De combinatie met sterke live acts uit binnen- en buitenland op maar liefst drie podia maakt dit nieuwe outdoor festival uniek in zijn soort.

Dat Pusha T een geweldige rapper is, heeft hij al eerder bewezen als onderdeel van het hiphop-duo The Clipse. Samen met zijn broer No Malice tekende hij voor een handvol klassiekers waaronder het uiterst succesvolle Lord Willin’. King Push werkte ook samen met supersterren als Justin Timberlake en Pharrell en werd meerdere malen genomineerd voor een Grammy Award. Pusha T’s solo-debuut ‘My Name Is My Name’ uit 2013 is geproduceerd door o.a. Kanye West en de hand van die wereldster hoor je direct. Koppel een messcherpe Pusha T aan deze sound en je hebt wat je noemt een moderne classic in handen.

Met zijn voormalige band Kids These Days en samenwerkingen met o.a. Chance The Rapper heeft Vic Mensa in bijzonder korte tijd onuitwisbare indruk weten te maken.  Keiharde raps worden afgewisseld met catchy songs en frisse, eigenzinnige producties. Zijn mixtape ‘INNANETAPE’ en zijn Europese tour met Danny Brown maken van Vic Mensa één van de grootste raptalenten van het moment. Deze week is Mensa door XXL Magazine verkozen tot één van de “2014 XXL Freshman Class” members, een titel die alleen aan de meest talentvolle artiesten wordt toebedeeld. Vic Mensa is deze zomer niet alleen te zien tijdens Encore Festival, maar staat ook op gerenommeerde events als splash! en Wireless.

De Amsterdamse zanger Jayh is de rots in de branding van het genre R&B en produceert al jaren steady hits. Dat doet hij zowel op eigen kracht als in samenwerking met collega´s als Adje, Reverse, The Partysquad, Hef, Dio en Kleine Viezerik. Behalve gelikte R&B tracks, maakt hij ook zijn eigen mengelmoes van hiphop, reggae, dancehall en zouk. Het heeft de ladykiller miljoenen YouTube-views, de status van publieksfavoriet en een ijzersterke live reputatie opgeleverd. Jayh werkt momenteel aan een nieuwe R&B/Hiphop EP waarvan hij een deel voor het eerst ten gehore zal brengen op Encore Festival.

Had hij eerder al diverse producties op zijn naam staan, in 2010 heeft producer Sango de overstap naar het podium gemaakt. “The new prince of alt-R&B” Sango gebruikt R&B als basis en vult dit aan met invloeden uit nogal verschillende genres. Zo drukte hij zijn stempel al op latin music, combineerde hij trap met baile funk en maakte hij meerdere instrumentale beattapes. Door een album vol The Weeknd remixes te releasen, maakte hij razendsnel naam onder de bloggers.

Naast de eerder bekend gemaakte namen Kid Ink, Adje, Mack Wilds, Full Crate x Mar en Jacques Greene zullen dj’s van nationale en internationale allure zoals Abstract, WaxFiend, Prime, Irwan, Snelle Jelle, Cream, Shintaro (Redbull Style Worldchampion 2013 uit Japan) en 4Korners (Canada) live on stage te zien zijn tijdens deze eerste editie van Encore Festival.

Over enkele weken wordt het complete programma van het festival bekend gemaakt.

Zondag 31 augustus 2014

Encore Festival met o.a. Kid Ink, Pusha T, Vic Mensa, Adje, Mack Wilds, Sango, Full Crate x Mar, Jayh, Jacques Greene en Pink Oculus + dj’s Abstract, WaxFiend, Prime, Irwan, Snelle Jelle, Cream, Shintaro en 4Korners
NDSM-werf | Amsterdam
Entree: € 35,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.encorefestival.nlwww.ticketmaster.nl en de Facebook-pagina van ENCORE.

Encore Festival is een samenwerking tussen ENCORE, Melkweg en Greenhouse Talent en wordt mede mogelijk gemaakt door 22Tracks, FunX, MTV en State Magazine.