First Aid Kit

Duo kondigt Europese Tour aan.

Na het aankondigen van de komst van hun nieuwste album Stay Gold, maakt First Aid Kit nu bekend dat er een Europese tour aan gaat komen. Binnen deze tour zullen ze gelukkig ook Nederland aandoen en wel op 29 september in de Melkweg.

Sinds 2007 vormen de Zweedse zusjes Klara en Johanna Söderberg de band First Aid Kit; een folk-act gekenmerkt door tweestemmingheid. Als tieners braken ze internationaal door met de cover Tiger Mountain Peasant Song van Fleetwood Mac. De video is ruim 3,8 miljoen keer bekeken en is hier te zien. Van het nieuwe album is de eerste single ‘My Silver Lining’ sinds kort uit en is hiervan vandaag de video gereleased.

Over de clip zeggen ze: “We wanted to create an intriguing and mysterious world where everything is slightly off and the mansion slowly comes to life. The idea of things in life changing, even scaring you, but still having to carrying on despite it all is a theme in the song, which we wanted to convey in the video.”