HeavyLight

Epische band lanceert 4e single ‘Leave Us Behind’.

Rotterdamse band met bliksemstart: DWDD, 3 FM Serious Talent & debuutalbum recent uit

 HeavyLight heeft sinds haar bestaan een bliksemstart gemaakt. Twee eerdere singles ‘Hey’en ‘Any Moment Now’ werden vrijwel meteen landelijk opgepikt door 3FM en radio 538. De band werd in 2013 uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en speelde in De Wereld Draait Door. Na een verder overweldigend 2013 met bijna 30 landelijke radio- en televisieshows en met meer dan 60 festivals en clubshows achter de rug, bestormt HeavyLight  Nederland verder met hun debuutalbum ‘Your Kingdom’. Dit album werd 16 maart jl. gepresenteerd. Met de single als volgend wapenfeit een mooi moment om ook de vaderlandse muziekpers te benaderen.

 Check ‘Leave Us Behind’ http://youtu.be/BncGjFJCb3E

Het twaalf nummers tellende ‘Your Kingdom’ is geproduceerd door Nando Eweg en omvat een breed spectrum aan intensiteit en energie; sfeervol en episch. Onder vocale leiding van de bezielende Allart Hoekstra giert de band door de speakers en live wordt een en ander nog eens dunnetjes over gedaan. Vaak vierstemmig: alle bandleden zingen en dit maakt de band tamelijk uniek. HeavyLight maakt grote podia klein en kleine podia groot. Voor komend festivalseizoen staan o.a. Reurpop, Breda Live en Geuzenpop op de rol. De band put haar inspiratie uit Muse, Kings of Leon en Pink Floyd; bands met een ‘grote’ sound.

http://youtu.be/WLxP0EQ8PqQ ( Hey)

http://youtu.be/okQ5ZZG-3Gg ( Any Moment Now)

HeayLight

Vocals & guitars                               Allart Hoekstra

Drums, percussion & vocals       Jeroen Beerens

Piano, organ, synths & vocals    Dylan Viset

Bass & vocals                                    Sander Beerens