Jack Parow

Drie extra shows in september voor Zuid-Afrikaanse rapper.

Zojuist heeft Jack Parow, de Zuid-Afrikaanse rapper met zwarte pornosnor en pet met klep van bijna een meter, live bij Giel! op 3FM aangekondigd dat hij in september voor drie shows terugkeert naar Nederland. Vloekend, tierend, omringd door vrouwen en nog altijd ‘Cooler as Ekke’ is hij op 12 september te zien in het Nijmeegse Doornroosje, op 13 september tijdens het Smeerboel Festival in Utrecht en op 14 september in het Patronaat in Haarlem. De kaartverkoop voor deze shows is per direct gestart via o.a. de websites van de zalen.

Zijn echte naam is Zander Tyler, maar iedereen kent zijn artiestennaam Jack Parow. Hij rapt in plat Zuid-Afrikaans, wat samen met zijn vreemde looks (enorme pet, dikke buik, jaren ’80 kleding) tot opgetrokken wenkbrauwen leidde. Door samenwerkingen met onder andere The Opposites, De Jeugd van Tegenwoordig en Die Antwoord kwam in 2010 ook de solocarrière van de man met de langste pet ooit pas echt goed van de grond.

“I make music with my friends. I like drinking, dangerous cars, dangerous parties, dangerous cherries, braai and rugby. My music makes you smile. My music makes you cry. My music makes you dance and my music makes you think”, aldus Mr. Parow himself. Zijn provocerende hits als ‘Cooler as Ekke’ en ‘Dans Dans Dans’, zeer bijzondere verschijning en over the top trashy imago zijn bij het grote publiek ingeslagen als een bom en hebben de afgelopen jaren keer op keer voor volle zalen en festivaltenten gezorgd.

Voor wie, buiten de vier shows deze week, geen genoeg kan krijgen van Jack Parow, komt onze Zuid-Afrikaanse vriend in september voor drie extra shows terug. Alle optredens zijn in het kader van zijn derde én nieuwste album ‘Nag Van Die Lang Pette’, die direct na release op nummer 2 van de iTunes hiphop chart is binnengekomen. Net als de voorgangers staat ook dit album stijf van de verre van subtiele raps, overdonderende tegeltjeswaarheden en  briesende beats.

JACK PAROW

Vrijdag 12 september
Doornroosje | Nijmegen
Entree: € 15,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via de website van Doornroosje, via de kassa en de voorverkoopadressen in Nijmegen en Arnhem.

Zaterdag 13 september
Smeerboel Festival | Utrecht
Entree: € 37,50 (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via de website van Smeerboel Festival en via de winkels van Primera.

Zondag 14 september
Patronaat | Haarlem
Entree: € 15,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via de website van het Patronaat, Ticketmaster Nederland en de winkels van Primera.

Kijk voor meer informatie over Jack Parow op www.jackparow.com of op Facebook.