Jailbreak Festival

Line-up van driedaags festival is compleet.

Met de toevoeging van acht namen, waaronder Downbeat Maestros, Leonard Ford en Dead Cat Stimpy, is de line up van het driedaagse Jailbreak Festival is compleet. Zij zijn toegevoegd aan het programma waar eerder onder meer Four Headed Dogs, Black Spiders en The Small Time Crooks voor werden bevestigd. Daarnaast is de dagindeling voor het festival bekendgemaakt via de website. Jailbreak Festival 2014 vindt plaats op 13, 14 en 15 juni. Vanuit de de hele wereld komen vijftig tatoeëerders naar Leeuwarden om te werken in de 16e eeuwse gevangenis De Blokhuispoort. Dagkaarten kosten €15,- per dag en zijn via de jailbreakfestival.nl te koop.

Met de komst van Downbeat Maestros, Leonard Ford, The Lonely Cousin, The Mudbirds, Icky Pack, Dead Cat Stimpy en DJ’s Oldskool en Von Hinten & Gladbach is het muziekprogramma rond. Muziekliefhebbers kunnen hun hart ophalen op vrijdag de dertiende: het authentieke cellenblok en de theaterzaal van de voormalige gevangenis staan voor het grootste deel in het teken van live muziek. Op zaterdag en zondag ligt de focus op de in het cellenblok werkende tatoeëerders en op het ruime randprogramma dat bestaat uit onder andere een imposante expositie, ‘s werelds bekendste barbiers van Schorem en een festivalmarkt.

De bands Sunday Kids en DIFF zijn bevestigd voor een optreden in De Wereld Draait Door. Beide bands staan ook op het Jailbreak Festival. De van oorsprong Friese band Sunday Kids staat vanavond (9/5/2014) op het programma, DIFF is voor maandag (12/5/2014) uitgenodigd.

Tattoo

Vijftig tatoeëerders van over de hele wereld komen een weekend lang werken in de 16e eeuwse gevangenis De Blokhuispoort. Zo keren onder meer de Nederlanders Greg Orie en Sascha Sevic van Dragon Tattoo Eindhoven en de Amsterdamse Guen Douglas terug, en is de line up aangevuld met onder (veel) meer Aaron Coleman van Immaculate Tattoo uit Phoenix en Bill Canales van Full Circle Tattoo, San Diego. De complete lijst van tatoeëerders is te zien op jailbreakfestival.nl.