Lowlands

Nieuwe bevestigingen.

Snoop Dogg aka Snoop Lion, Triggerfinger, Real Estate en meer naar Biddinghuizen

Van 15 t/m 17 augustus vindt op evenemententerrein Walibi Holland in Biddinghuizen de tweeëntwintigste editie van “A Campingflight to Lowlands Paradise” plaats. Vandaag worden negentien nieuwe acts aan het programma toegevoegd.

In 2009 vertrok Snoop Dogg met een plant op de hoedenplank van Lowlands. Wie de rapper een beetje kent, snapt dat hem door het publiek geen sanseveria werd aangeboden. Een tripje naar Jamaica leverde Snoop het reggaealbum ‘Reincarnated’ en de naamswijziging Snoop Lion op. Volgens de laatste berichten is de koerswijziging definitief en is Snoop met zijn laatste hiphopalbum bezig. Vooralsnog kunnen we van Snoop Dogg aka Snoop Lion een reggaeset mét hiphophits verwachten.

De hardste en bestgeklede rockband van België, Triggerfinger, heeft een nieuwe plaat uit. ‘By Absence Of The Sun’ kwam direct na de release de albumcharts op nummer 1 binnendenderen. Perfect materiaal om Lowlands eens ongenadig mee in de hens te zetten.

Voor dromerige muziek staat de Lowlandspoort altijd wijd open. Zeker als die gemaakt wordt door Real Estate, de Amerikaanse meesters van de lieflijke indiepop, vol heldere rinkelgitaarlijntjes en melancholieke zang.

De techno noir van de Franse producer Gesaffelstein is vernieuwend, een tikkie melancholiek en schaamteloos romantisch, dankzij invloeden uit postpunk, new beat en industrial. En theatraal, vooral live.

The Neighbourhood maakt donkere indierock met hiphopbeats en R&B-melodieën. Na enkele Amerikaanse hits en een album werd de Californische band tevens de livesensatie van SXSW en London Calling.

Kennen we ze nog, de Kaiser Chiefs? Jawel toch? “Ruby, Ruby, Ruby, Rubyyyy!…” Remember? ‘I Predict A Riot’, ‘Oh My God’, ‘Every Day I Love You Less And Less’, de hits buitelden over elkaar heen, in de tweede helft van de jaren nul. In 2009 headlineden ze de Alpha nog. Niet lang daarna: stilte. Nu zijn de Engelse indierockers terug, met een nieuwe drummer en een nieuwe plaat, maar nog altijd dezelfde manische energie.

En ook deze artiesten komen in augustus naar Biddinghuizen: soulzanger Sam Smith, het Australische folky broederpaar Pierce Brothers, de poprockband You Me At Six, DJ Kutmah die razendsnel hiphop met jazz, funk, exotica en elektronica combineert, Acid Arab met elektronische Arabische muziek, singer/songwriter Vance Joy, de punky Britse alt.rockers Blood Red Shoes, de Nederlander Thomas Azier die een combinatie van new wave en pop met flarden techno en industrial laat horen, de rockers van Cage The Elephant, de broertjes van Inc. met hun mix van R&B en elektronica, rapduo Sleaford Mods, de indierockband Bear Hands en de Amsterdam Klezmer Band.

Eerder werd al bekend dat o.a. Queens of the Stone Age, Volbeat, St. Vincent, Stromae, Jonathan Wilson, Royal Blood, The National, Portishead, London Grammar, Fink, Skrillex, The Cat Empire en SOHN naar het festival afreizen. Binnenkort wordt het programma uitgebreid met meer muziek maar ook theater, comedy, kunst, wetenschap en literatuur.

—–
A CAMPINGFLIGHT TO LOWLANDS PARADISE 15 + 16 + 17 augustus 2014
Evenemententerrein Walibi Holland, Biddinghuizen
http://www.lowlands.nl/

Festivalticket (3 dagen festival + camping): €195,- incl. servicekosten.
Parkeerticket: €15,- incl. servicekosten. €25,- aan de poort.
Voorverkoop: lowlands.nl, ticketmaster.nl en livenation.nl.
Bustickets voor busreizen vanuit heel Nederland: http://www.eventtravel.nl/

A Campingflight to Lowlands Paradise 2014 wordt mede mogelijk gemaakt door Grolsch, Nedap en Douwe Egberts.