Marco Borsato

Marco Borsato vier keer in Ziggo Dome.

Marco Borsato vult de komende dagen vier keer in totaal de Ziggo Dome. Op 28 mei was de aftrap en nu volgen nog drie concerten.

2014 brengt Marco Borsato dichterbij dan ooit! Met de muziek van zijn album Duizend Spiegels treedt hij in alle 12 provinciën op. De slotconcerten zijn dus in de Ziggo Dome, de muziektempel die Marco Borsato anderhalf jaar geleden muzikaal opende.

Ziggo is presenterend partner van de tour Duizend Spiegels. “Tijdens de eerste kennismaking met Ziggo ter gelegenheid van het openingsconcert van de Ziggo Dome, bleek als snel dat we veel overeenkomsten hebben. Het verlangen mensen te verbinden en entertainment met ieder zintuig te laten beleven resulteerde in deze unieke samenwerking.” Aldus Marco Borsato.

De titel Duizend Spiegels verwijst naar de rol van muziek. Marco: “Een lied heeft het effect van duizend spiegels. Een tekst wordt bij wijze van spreken door duizend mensen op duizend manieren geïnterpreteerd. En al die versies zijn even waar, omdat elke persoonlijke interpretatie uiteindelijk iets zegt over jezelf en over je eigen geschiedenis.”

Duizend Spiegels biedt een rijk scala aan stijlen en stemmingen. Zo is er een duet met Trijntje Oosterhuis, getiteld Ik Zou Het Zo Weer Overdoen, en klinkt op Stem ook Gers Pardoel. Samen Voor Altijd nam Borsato op met zijn tienjarige dochter Jada (met bijdragen van rapper Lange Frans met zijn vijfjarige zoon Willem Frederiks en John Ewbank met zijn achtjarige dochter Day). De eerste single van het album ‘Muziek’ bereikte in no time de prestigieuze #1 positie in de Mega Top 100.

In Ziggo Dome gingen gisteren vele duizenden fans uit hun dak. Het ene na het andere succesnummer van Marco Borsato passeerde de revue. Dat gebeurde tijdens een grootse show die zijn weerga niet kende. Gastoptredens waren er ook. Onder meer van Marco’s dochter Jada Borsato, Ali B, Trijntje Oosterhuis en Julia van der Toorn.

Fotografie: Dexter Reijsmeijer