Metropolis Festival

Zeven nieuwe namen bekendgemaakt.

Voor de 26e editie van het Metropolis Festival zijn zeven nieuwe namen bekend gemaakt: Jagwar Ma (AU), New Build (zijproject van Hot Chip, UK), Elliphant (SE), KiT (Kuenta i Tambu, NL), Afterpartees (NL), Superfood (UK) en – alweer de vierde Metropolis 2014 act uit Australië – DZ Deathrays (AU). Zij maken op zondag 6 juli 2014 hun opwachting tijdens het gratis popfestival in het Rotterdamse Zuiderpark.

Eerder was al bekend geworden dat Bear’s Den (UK), The Jezabels (AU), Woman’s Hour (UK), Blank Realm (AU), The Sore Losers (BE), The Vagary (NL), The Bohicas (UK) en The Benelux (NL) optreden tijdens het Metropolis Festival dat zich jaarlijks manifesteert met onbekend, maar altijd veelbelovend talent: The best you’ve never heard of.

 

Metropolis Festival: The best you’ve never heard of

Het Metropolis Festival is een uniek evenement omdat geen enkel gratis festival zich zo specifiek manifesteert met onbekend, maar altijd veelbelovend talent. Het laat een groot publiek (vorig jaar wist het festival meer dan 40.000 bezoekers te trekken) kennismaken met nieuwe popmuziek. Het eendaagse festival biedt een podium aan ca. 24 talentvolle bands en acts, die op het punt van doorbreken staan binnen pop, rock, hiphop, wereldmuziek en dance. Het Metropolis Festival biedt een zoektocht door de spannende line-up van artiesten met een live reputatie. Immers, naar goede muziek moet je niet alleen luisteren, goede muziek moet je live ervaren.

Veel artiesten krijgen de gelegenheid om, veelal voor het eerst, voor een groot publiek te spelen. Zo stonden ooit de, toen nog onontdekte, acts als The Black Keys, The XX, Interpol, The Strokes, Triggerfinger, Blaudzun, The Asteroids Galaxy Tour, The Killers, Kurt Vile en The Vaccines op het podium van Metropolis. Ook is er plek voor lokaal talent. Zo waren The Kik, Rats On Rafts, Sabrina Starke, Elle Bandita, Winne, La Boutique Fantastique en Gers Pardoel al eens te zien op Metropolis.

De komende weken worden nog zo’n 10 acts bekend gemaakt voor Metropolis. Kijk voor meer informatie over Metropolis Festival op www.metropolisfestival.nl

Metropolis Festival 2014        Zondag 6 juli van 12:30 tot 21:00        Zuiderpark, Rotterdam        Gratis entree