Morcheeba

MORCHEEBA OP 6 JULI OP BIRDS OF PARADISE FESTIVAL IN EINDHOVEN.

Met een carrière van ruim 19 jaar en miljoenen verkochte albums wereldwijd is Morcheeba terug! Op zondag 6 juli staat de Britse triphopband op het programma van het festival Birds of Paradise in het Muziekgebouw in Eindhoven. De kaartverkoop start op zaterdag 10 mei om 10.00 uur via de website van het Muziekgebouw.

Morcheeba is één van de bands uit de Britse triphopgolf van de jaren negentig, maar waar Massive Attack, Portishead en Tricky vaak een duistere kant en melancholie opzoeken is Morcheeba altijd meer van de behaaglijke melodieën en positieve stemmingen geweest.

Morcheeba werd in 1995 opgericht door de broers Paul en Ross Godfrey en zangeres Skye Edwards. In 1996 verscheen het debuutalbum, getiteld ‘Who Can You Trust?’, maar de derde en vierde plaat (respectievelijk ‘Fragments Of Freedom’ en ‘Charango’) bleken het meest succesvol. In Nederland brak Morcheeba door met het nummer ‘Wonders Never Cease’, dat gebruikt is bij een veelvuldig uitgezonden bierreclame.

Op het meest recente album ‘Head Up High’ (2013) is wederom zangeres Skye Edwards te horen, die sinds 2010 weer herenigd is met de band. Ook op de achtste langspeler van Morcheeba wordt de experimentele zweverige sound van Paul en Ross Godfrey -vol downtempo triphop, rhythm & blues, post-dubstep en popmuziek- aangevuld met de hemelse stem van Skye.

Zondag 6 juli

MORCHEEBA

Birds of Paradise | Muziekgebouw Eindhoven

Entree: € 25,- (excl. servicekosten)

De kaartverkoop start op zaterdag 10 mei om 10.00 uur via www.muziekgebouweindhoven.nl, via het ticketbureau van Muziekgebouw Eindhoven en via 040 244 20 20.

Kijk voor meer informatie over Morcheeba op www.morcheeba.co.uk en Facebook. Meer informatie over het festival Birds of Paradise is te vinden www.muziekgebouweindhoven.nl en op Facebook.