Nikki Dae

Cenzo Townshend  (o.a. U2, Snow Patrol) mixt debuutsingle Nederlandse singer /songwriter.

Gisteren is de catchy debuutsingle Rebellions  van de Nederlandse singer /songwriter Nikki Dae in release gegaan. De zangeres zorgt voor een verfrissend nieuw geluid in het Nederlandse muzieklandschap. Ze werd in september 2013 ontdekt tijdens een optreden op het Bergense festival Jazz & Sail door een medewerker van haar huidige platenmaatschappij Cloud 9 Music. Nikki Dae schreef het poppy dancenummer Rebellions zelf samen met songwriter / producer  Jantine Heij. De track werd gemixt in Engeland door Cenzo Townshend, bekend van zijn werk met U2, Snow Patrol en Florence & The Machine.

Nikki over de single: “Het nummer is een soort opstand tegen het feit dat het leven van ons verwacht dat we alles perfect doen en ons gedragen zoals het hoort. Het gaat erover dat we er genoeg van hebben in een hokje geplaatst te zijn, en daar uit willen breken.”

Nikki’s eigen muzikale voorbeelden zijn bands als The Script, maar ook artiesten als Lorde en Ellie Goulding. Qua stijl valt haar muziek onder pop, met zeker ook elektronische invloeden. Nikki Dae: “Ik hou van muziek die iedereen begrijpt, waar een begin en einde aan zit. Maar mijn werk is tegelijk een tikje mysterieus, een beetje donker, er zit een randje aan. Ik ken in Nederland geen artiesten die hetzelfde doen.”

Inmiddels is ze hard aan meer eigen nummers aan het werken, met Jantine Heij én andere songwriters. Zo schreef ze met Martijn Spierenburg van Within Temptation en Engelsman Ashley Hicklin. De laatste was medeverantwoordelijk voor Me And My Guitar, de Belgische inzending voor het Eurovisie Songfestival in 2010 van Tom Dice en destijds een nummer een-hit in eigen land.

Op YouTube zijn nog steeds filmpjes te vinden waarop Nikki met alleen haar gitaar prachtige covers zingt; het soort muziek waarmee ze in Bergen indruk maakte en werd ontdekt.

‘Rebellions’ is verkrijgbaar op iTunes en alle andere downloadportals. De videoclip is te bekijken op YouTube.