Parkpop

Programma compleet met o.a. Kensington en Eefje de Visser.

Kensington, één van Nederlands grootste indierock bands is toegevoegd aan de line-up van Parkpop. De nieuwe hit Streets is met veel lof ontvangen. Op 29 juni zal de band in het Zuiderpark het programma op Jupiler Stage afsluiten. Naast Kensington zullen ook DJAIKOVSKI feat. TK Wonder, Eefje de Visser, Dudettes, Hanggai en We Were Evergreen hun opwachting maken tijdens Parkpop. Eerder werd al bekend gemaakt dat het Britse 10cc en Nederlands metal fenomeen Epica zullen neerstrijken in het Zuiderpark. Het Haagse Zuiderpark is dit jaar maar liefst twee dagen het decor van muziek van wereldniveau, want de avond vóór Parkpop staat het Zuiderpark geheel in het teken van het gloednieuwe festival Night at the Park.

Kensington heeft zich in de afgelopen jaren continu bewezen met hits zoals Home Again, Let Go, Ghosts en hun nieuwste monsterhit Streets. Deze vier mannen zullen de Jupiler Stage afsluiten met ’n grote knal.

Ook buitenlands talent is aanwezig op Parkpop. De Chinese mannen van Hanggai verlangen naar de Mongoolse steppe en combineren dit verlangen met traditionele volksmuziek met hedendaagse rock – Aziatische crossovers op en top. Iets minder oostelijk is DJAIKOVSKI ft. TK WONDER die de Balkan muziek meeneemt naar Den Haag. Strakke drum & bass in de mix met break-beat. De dromers onder ons kunnen hun hart ophalen bij We Were Evergreen. Deze kleurrijke Franse indie-electro pop band ademt folk en wereldmuziek. Hun debuutalbum Towards komt in mei uit, maar hun eerste single Daughters wordt nu al goed ontvangen door het publiek.

Nederlandse vrouwen worden ook goed vertegenwoordigd in het Zuiderpark. Eefje de Visser, woordkunstenares die in 2009 al de Grote Prijs van Nederland binnenhaalde, kan grote festivalweiden van intimiteit voorzien, al eerder gezien op Lowlands, Oerol en Into The Great Wide Open. Rockchicks Dudettes zorgen op Jupiler Stage voor een spectaculaire show. De drie vrouwen gingen eerder al op tour met o.a Golden Earring, Skunk Anansie en Triggerfinger. De dames hebben dus voldoende ervaring om het publiek helemaal in de festival-mood te krijgen.

Global Battle of the Bands

De voorrondes voor de international bandcontest Global Battle of the Bands zijn in volle gang. De vijf Haagse inzendingen strijden vrijdag 2 mei in de Supermarkt Den Haag om twee felbegeerde plekjes in de grote finale. De landelijke selectieronde bestaat uit acht bands die zijn voorgedragen door de provincies en zes bands die via een jury ronde zijn geselecteerd. In totaal staan er dus 14 bands in de landelijke stemronde van de Global Battle of Bands. Het publiek bepaalt welke van deze bands doorgaat naar de landelijke finale, door te stemmen via Facebook op zijn/haar favoriete band. Dit kan nog tot 18 mei. Hier is te zien welke bands uit het hele land een gooi doen naar landelijke bekendheid. De zes bands met de meeste stemmen gaan samen met de 2 Haagse bands door naar de finale die op 21 juni op de Haagse Grote Markt zal plaatsvinden.