The Hold Steady

De Amerikaanse indierock band komt in oktober voor twee concerten naar Nederland.

Het vijftal uit het New Yorkse Brooklyn is op 7 oktober te zien in de Melkweg (Amsterdam) en 8 oktober in Effenaar (Eindhoven). De kaartverkoop is reeds gestart. Kaarten zijn rechtstreeks te verkrijgen via de websites van de podia.

The Hold Steady, die sinds 2010 niet meer live in Nederland heeft gespeeld, werd in 2004 opgericht. In dat jaar verscheen hun debuut ‘Almost Killed Me’. Hierna volgden nog vijf studioalbums, waarvan ‘Teeth Dreams’ hun jongste wapenfeit is. Het derde album uit hun repertoire, getiteld ’Boys and Girls in America’, zorgde voor de internationale doorbraak, dat ook bij ons de albumlijst haalde.

Het geluid van The Hold Steady laat zich omschrijven als vol klinkende rockmuziek, die doet denken aan het vroegere werk van Bruce Springsteen. Energieke, stevige en rauwe indierock, waarin ook southern rock en bluesrock weerklinken. De songs worden groots en gepassioneerd gebracht en kleden de prachtige, verhalende teksten bijzonder fraai in.

Meer informatie over The Hold Steady is te vinden op www.theholdsteady.net.

De shows van The Hold Steady worden ingeleid door het eveneens uit Brooklyn afkomstige The So So Glos. Aanstekelijke, frisse en melodieuze punkpop, die snel, maar harmonieus wordt uitgevoerd in veelal niet langer dan twee minuten durende songs.

Meer informatie over The So So Glos is te vinden op www.thesosoglos.com.