The Underachievers

Het New Yorkse hiphop duo komt 17 juli naar Patronaat voor een late night show. 

The Underachievers bestaat uit twee rappers, AK en Issa. Samen met A$AP MOB, Joey Bada$$ & Pro Era en Flatbush Zombies zijn zij het vitale onderdeel van de nieuwe generatie New York hiphop. Met de laatste twee vormen The Underachievers het Beast Coast collectief.

De rappers braken het afgelopen jaar door met twee mixtapes, die beiden een geheel eigen kant lieten zien. Op ‘Indigoism’ kwam een psychedelische kant naar voren met teksten over hallucinerende drugs en spiritualiteit, terwijl ‘Lords of Flatbush’ meer een knallend party geluid had, geproduceerd door trap god Lex Luger. Over goedkeuring van muzikale helden gesproken, niet veel later vroeg Talib Kweli ze om mee te doen op de track ‘New Leaders’. In juli komt nieuw werk uit op het album ‘The Cellar Door’ op Flying Lotus’ Brainfeeder label, met beats van onder andere A-Trak, Supreme Cuts en Lapalux.

Het optreden van The Underachievers is Patronaat is de afterparty van het uitverkochte Wu-Stock dat 17 juli plaatsvindt tussen 17.00 en 23.00 uur bij Bloemendaal aan Zee. De toegang voor The Underachievers is gratis met Wu-Stock bandje, maar vol is vol! Bus 81 brengt je in 10 minuten vanaf Bloemendaal strand tot aan Patronaat (halte Ruychaverstraat).

Donderdag 17 juli 2014
Patronaat | Haarlem
Open: 23.00 u
Aanvang: 00.00 u
Tickets: € 12,50 (gratis toegang met Wu-Stock bandje)

Kijk voor meer informatie ook op de Facebook-pagina van The Underachievers.