Tina Lie

Noorse Americana zangeres zet haar tanden in 9 tal ‘classics’.

 

De Noorse Tina Lie, in haar land bekend als ‘Americana ster’ brengt haar vierde album ‘Immersion’ uit. Het album wordt dit voorjaar uitgebracht in Nederland ( ‘softe’ release), maar de pijlen worden ook gericht op de periode na de zomer. Er zijn plannen  voor een aantal shows komend najaar in Nederland. De vorige albums (‘He Tickles My Fancy’ 2007,  ‘Free Enough To Fal’l 2009, ‘Notes’ 2011) bestonden hoofdzakelijk uit eigen materiaal. Op ‘Immersion’ staat één eigen nummer, maar valt verder ook op door negen eigenzinnige bewerkingen van bestaande ‘classics’, o.a. ‘Bird On The Wire’ (Leonard Cohen), ‘Hold On’ (Tom Waits), ‘Both Sides Now’ (Joni Mitchell) zijn door de zangeres bewerkt; een tamelijk gewaagde stap. Mede dank zij  haar schurende stemgeluid en eigen benadering qua arrangementen is het in ieder geval duidelijk dat de Noorse niet bepaald over één nacht ijs is overgegaan en met Scandinavische eigenzinnigheid een eigen twist heeft gegeven aan de nummers. ‘Immersion’ is geproduceerd door de Noorse producer Jon Anders Narum die eerder o.a. werkte met Anneke van Giersbergen. Het album is  opgenomen in goed muzikaal gezelschap. Robert Plants Byron House zingt een deuntje mee en de bekende Noorse Dobro speler Knut Hem speelt mee op een aantal nummers.

‘Immersion’ is te beluisteren via:

https://soundcloud.com/siwumusic/sets/tina-lie-new-album-april-2014/s-56OAN?utm_source=soundcloud&utm_campaign=share&utm_medium=email