Tori Amos

Nieuw album en tour.

maandag 26 mei 2014 in de Doelen Rotterdam

Vandaag verschijnt het nieuwe album van Tori Amos getiteld ‘Unrepentant Geraldines’. Met dit 14e studio-album keert de Amerikaanse singer-songwriter en pianiste na een aantal klassiek georiënteerde albums terug naar het geluid waarmee zij in 1992 wereldberoemd werd: loepzuiver gezongen popliedjes met een hoofdrol voor haar bijzondere pianospel. Eind mei komt Tori Amos voor twee concerten naar Nederland. Enkel voor het optreden op maandag 26 mei in de Doelen in Rotterdam zijn nog tickets verkrijgbaar.

Tori Amos debuteerde in 1992 met het album ‘Little Earthquakes’. Vanaf het begin viel ze op vanwege haar volstrekt unieke geluid, haar bijzondere pianospel en poëtische teksten. Gedurende haar carrière schuwt Amos de uitdaging om te experimenteren met verschillende muziekstijlen niet. Baroc, elektronisch en klassiek georiënteerde albums wisselen elkaar af. Desondanks weet Amos altijd haar muzikale integriteit te bewaren en haar kenmerkende geluid vast te houden.

In oktober 2012 was Tori Amos voor het laatst in Nederland. Ook toen was zij te zien in (een uitverkocht) de Doelen, dit ter gelegenheid van haar destijds verschenen album ‘Gold Dust’, dat zij in samenwerking met het Metropole Orkest uitvoerde.

Tori Amos – Unrepentant Geraldines 2014 Tour

Support: Trevor Moss & Hannah Lou

Datum: Maandag 26 mei 2014

Locatie: de Doelen (Grote Zaal – geplaceerd), Schouwburgplein 50 te Rotterdam

Deuren open: 19.00 uur / Aanvang programma 20.15 uur

Tickets vanaf € 44,- (ex. servicekosten) zijn verkrijgbaar via de voorverkoopadressen van de Doelen en Ticket Service Nederland

 

www.toriamos.com | www.dedoelen.nl | www.ticketservice.nl | www.motelmozaique.nl