Blonde Redhead

FORMATIE KOMT 1 SEPTEMBER MET NIEUW ALBUM.

Op 19 en 20 september in Nederland voor shows in Groningen en Amsterdam

Barragán is de titel van het nieuwe album van Blonde Redhead dat op 1 september uitkomt. Het album is geproduceerd en gemixt door Drew Brown (Beck, Radiohead, The Books, Lower Dens, Sandro Perri) en opgenomen in de Key Club Recording in Benton Harbor, Michigan en The Magic Shop in New York. Het eerste nummer van Barragán, No More Honey, is nu te beluisteren via de website van de band: http://blonde-redhead.com

Toen Blonde Redhead in 1993 werd gevormd – in eerste instantie als kwartet, maar vanaf 1995 als drietal bestaande uit de Italiaans/Canadese tweelingbroers Amedeo en Simone Pace en de Japanse parttime kunststudent Kazu Makino – werd haar muziek als obscuur beschouwd door de associaties met post-No Wave artnoise. Met een bandnaam die was ontleend aan een nummer van Arto Lindsay’s band DNA (die in haar korte bestaan een aantal albums uitbracht bij Smells Like Records, het label dat wordt gerund door Sonic Youth drummer Steve Shelley) wekten al deze referenties de suggestie van een band die overal buiten stond, een groep verdoemde naïevelingen die zich moeizaam een weg baande door een onherbergzaam post-grunge landschap. Maar Blonde Redhead is er na eenentwintig jaar nog steeds en opeens is het kristalhelder dat Blonde Redhead nooit albums heeft gemaakt voor de roem en het geld, om haar jeugdidolen na te doen of mee te doen met kortstondige impulsen van een vluchtige wereld. Blonde Redhead maakt muziek om de simpele reden dat ze die drang heeft en deze niet kan en wil weerstaan.

Blonde Redhead heeft naam gemaakt doordat ze altijd nieuwe wegen bewandelt en Barragán is daarop geen uitzondering. Sterker nog, het is het meest elementaire, uitgeklede album van de groep ooit. Een album dat leunt op fragmenten van analoge keyboards en de soepele ritmes van Simone Pace om zo de zangers/gitaristen Kazu Makino en Amadeo Pace ruimte te geven. Deze nummers tonen een hele nieuwe kant van Blonde Redhead en zet ze met Barragán de cruciale volgende stap vooruit.

In september komt Blonde Redhead naar Nederland voor twee shows. Op 19 september staat de groep in Vera in Groningen en de dag erna in de Tolhuistuinzaal in Amsterdam.