DJ Maestro

DJ Maestro in zee met legendarisch Jazz label Bethlehem Records.In navolging van de uitermate succesvolle Blue Note Trip reeks gaat de Nederlandse DJ Maestro met de catalogus van Bethlehem Records aan de slag. Hiervoor heeft hij een wereldwijde deal met dit invloedrijke label gesloten. De eerste release, ‘Bethlehem Blends by DJ Maestro’, verschijnt op 7 juli en wordt in Europa, net als de rest van de Bethlehem-catalogus,  door V2 Benelux uitgebracht.

DJ Maestro, alias Martijn Barkhuis (Groningen, 1970), raakte als tiener in de ban van draaitafels, mixer, koptelefoon en vinyl. Later organiseerde hij onder meer Dig This!-avonden in clubs in het hele land. Hij is vooral geliefd vanwege zijn met platina onderscheiden serie Blue Note Trip compilaties die hij samenstelde voor het wereldberoemde Jazzlabel Blue Note. De laatste jaren draait Maestro regelmatig in Azië, Australië, Afrika en vele Europese hoofdsteden.

Het New Yorkse platenlabel Bethlehem Records is opgericht in de jaren ’50. De erfenis van dit legendarische label bestaat uit een indrukwekkende discografie die het tijdperk van 50’s West Coast Cool Jazz en East Coast Bop liefdevol heeft vastgelegd. Artiesten als Nina Simone, Chris Connor & Julie London maakten hun debuut op Bethelehem.  Verder bevat de catalogus vele grote namen zoals Carmen McRae, Mel Torme, Dexter Gordon, Charles Mingus, Art Blakey and Duke Ellington, John Coltrane & Donald Byrd.

LIVE:

11 juli DJ Maestro @ North Sea Jazz Festival

Foto: Rob van de Wouw