Encore Festival

LINE-UP EERSTE EDITIE COMPLEET.
Jeremih, Ty Dolla $ign, DJ Jazzy Jeff, GANZ, Maydien en Waldo toegevoegd aan programma

Met toevoeging van Jeremih, het Nederlandse live-debuut van Ty Dolla $ign, DJ Jazzy Jeff, GANZ, Maydien en Waldo is de line-up van de eerste editie van Encore Festival compleet. Encore Festival vindt plaats op zondag 31 augustus op de NDSM-werf in Amsterdam en biedt het publiek een combinatie van vooraanstaande live artiesten en dj’s uit binnen- en buitenland op maar liefst drie podia. Kaarten voor dit nieuwe outdoor festival, waarbij hiphop en R&B centraal staan, zijn verkrijgbaar via Ticketmaster Nederland.

Encore Festival komt voort uit Nederlands’ meest succesvolle clubavond ENCORE in de Melkweg. De unieke insteek, waarbij het om meer dan alleen feesten draait, wordt doorgevoerd in het festival en net als de wekelijkse clubavond is ook Encore Festival een platform voor de subcultuur. Die unieke invalshoek is ook precies wat Encore Festival toevoegt aan het zomerse festivallandschap: een dansfestival in combinatie met alleen de beste en meest veelbelovende live-acts en dj’s uit het hele spectrum van hiphop, R&B en aanverwante stijlen.

Voor sensuele optredens en sexy nummers ben je bij ladykiller Jeremih aan het goede adres. Vanaf de release van zijn debuutsingle ‘Birthday Sex’ is de ster van de R&B-zanger rijzende. Het nummer stond wekenlang op nummer één in de Amerikaanse hitlijst. Inmiddels heeft Jeremih drie albums en verschillende hitsingles op zijn naam staan, waaronder ‘I Like’ (feat. Ludacris) en ‘Down On Me’ (feat. 50 Cent).

Ty Dolla $ign maakt zijn Nederlandse live-debuut tijdens Encore Festival! De uit Los Angeles afkomstige zanger, songwriter, producer én multi-instrumentalist speelde zich dit jaar in de kijker van het grote publiek met zijn succesvol ontvangen ‘Beach House’ EP. Na een handvol mixtape releases, werd hij getekend op Wiz Khalifa’s label Taylor Gang Records en scoorde hij een enorme clubhit met het nummer ‘Paranoid’. Het toonaangevende XXL Magazine riep hem vorige maand uit tot één van de meest belovende talenten voor 2014.

DJ Jazzy Jeff is niet alleen bekend van de hits ‘Summertime’, ‘Ring my bell’ en ‘Yo Home to Bel Air’, die hij samen met Will Smith alias de Fresh Prince maakte voor de gelijknamige televisieserie, maar staat ook bekend als één van de beste dj’s ter wereld. Als club dj tourde Jazzy Jeff de hele wereld rond en bouwde hij een ijzersterke live reputatie op. Met MC Mad Skillz aan zijn zijde weet hij op zowel de grootste festivals als intieme discotheken een superstrakke set neer te zetten waarbij hij het publiek weet mee te nemen in een muzikale reis waarin bekende klassiekers, nieuwe hits en technische hoogstandjes de revue passeren.

Het Nederlandse beats-wonderkind GANZ studeerde aan het conservatorium en liet zich inspireren door zijn grote helden Rustie en Hudson Mohawke. Je kan hem een exotische mix van beats, bass, R&B smoothness, hiphop ritmes met een vleugje Molukse invloeden noemen. Hij heeft al platen uitgebracht via o.a. Bmkltsch Rcrds, maar zijn grootste succes tot nu toe is de EP ‘PVRPLE CWTCH’. Opinieleider Gilles Peterson draait zijn muziek bij de BBC en roemt zijn producties.

2014 is voor Maydien nu al een jaar om nooit meer te vergeten. Met aanbevelingen als “Eén van de 12 van 3voor12” en “One To Watch” van OOR op zak speelden Maydien en zijn band in januari de sterren van de hemel op Noorderslag. Zijn show belandde in 3voor12’s top 30 van het festival. De muziek van Maydien is het best te omschrijven als elektronische, soulvolle hiphop. De single ‘U’ die bij 3FM in primeur ging wordt inmiddels internationaal gepromoot door Vevo.

De Amerikaan Karom Robinson a.k.a. Waldo is, naast Sango, The SEVENth, Josse en Amos Rase, oprichter van het uit Michigan afkomstige dj-collectief/label AGO. Het geluid van Waldo is het beste te omschrijven als experimentele hiphop gecombineerd met dito teksten. Met zijn twee gratis releases Pick Your Own Poison’ en ‘NSDE/OUTSDE’ heeft hij een wereldwijde fanbase opgebouwd. Waldo komt Sango tijdens zijn set op Encore Festival vergezellen om 30 minuten lang gezamenlijk materiaal live te presenteren.

Zondag 31 augustus 2014

Encore Festival met o.a. Jeremih, Ty Dolla $ign,  Kid Ink, Pusha T, DJ Jazzy Jeff, GANZ, Vic Mensa,  Adje, Mack Wilds, Waldo & Sango, Full Crate x Mar, Jayh, Jacques Greene, Maydien en Pink Oculus + dj’s WaxFiend, Prime, 4Korners, Abstract, Cream, Djoevenile & Slick, Drivah, Irwan, KidQ, Sake, Shintaro, Snelle Jelle, SP, KidQ, Wantigga, Rancido, Cincity, Flava, SMP en Washington + mc’s 4SHOBANGERS, Leeroy, Marboo, Ron Simpson en MC Spider
Entree: € 35,- (excl. servicekosten)
Kaartverkoop via www.encorefestival.nlwww.ticketmaster.nl en de Facebook-pagina van ENCORE.

Encore Festival is een samenwerking tussen ENCORE, Melkweg en Greenhouse Talent en wordt mede mogelijk gemaakt door FunX, MTV en State Magazine.

Kijk voor meer informatie over Encore Festival op www.encorefestival.nl, op Facebook en Soundcloud.