Jolie Holland

EIGENZINNIGE SINGER-SONGWRITER IN OKTOBER VOOR TWEE SHOWS NAAR NEDERLAND.

De Amerikaanse singer-songwriter Jolie Holland komt in het najaar voor 2 concerten naar Nederland. Met haar door critici alom geprezen nieuwe album ‘Wine Dark Sea’ op zak, zal zij op woensdag 1 oktober te zien zijn in Paradiso te Amsterdam en donderdag 2 oktober in De Spieghel in Groningen. De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Kaarten zijn rechtstreeks te bestellen via de websites van de podia.

Holland staat bekend om haar eigenzinnige en experimentele benadering waarmee zij elementen uit de folk, americana, country, rock, jazz en blues op uiterst boeiende en verrassende wijze samenbrengt. Niet voor niks wordt zij gerekend tot de zogenoemde New Weird America-stroming waartoe ook acts als Bon Iver, Akron/Family en Animal Collective behoren.

Debuutplaat ‘Catalpa’ verscheen in 2003, hetzelfde jaar waarin Holland haar professionele muzikale carrière startte. In de daarop volgende jaren bracht zij nog eens vijf albums uit, waarvan ‘Wine Dark Sea’ de laatste in rij is (uitgebracht door ANTI-/Epitaph). Meer dan op haar vorige werk, is dit haar meest ongeremde plaat tot nu toe, die nog gevarieerder, rauwer en indringender klinkt. Afkomstig hiervan is de single ‘Dark Days’, te zien via deze link.

Met haar unieke spel, het karakteristieke stemgeluid en de veelzijdigheid, heeft Holland beslist een eigen en herkenbare sound ontwikkeld. Tot haar uitgesproken fans behoren niemand minder dan artiesten als Tom Waits en Sage Francis.

Meer informatie over Jolie Holland is te vinden op joliehollandmusic.com.