Kaderock

2014 editie trekt ruim vijf duizend bezoekers.

Op het zonovergoten terrein van Kaderock hebben duizenden bezoekers genoten van bijna veertig bands. Met Haagse top-acts als The3rdMan en Soul Sister Dance Revolution, naast het stevigere rockwerk van Elle Bandita en het Romeinse Giuda, was dit festival al een succes vanaf het moment dat je het programmaboekje opensloeg. Alle drie de podia werden druk bezocht, er hing een fantastische sfeer, voor jong en oud was er op ieder moment wel wat te doen.

Hoewel de line-up een grote verscheidenheid kende, met semi-akoestische acts op het THISSfest Singer-Songwriter Stage en zowel hiphop als hardcore punk en deathmetal op het binnenpodium, bleek wel overduidelijk dat het grote publiek kwam voor de klassieke rocksound waar Den Haag om bekend staat. Nadat openingsact Replayced had laten zien waarom zij dé festivalband van 2014 zijn, begon het rockgeweld al met The Clarks, die, met een knipoog naar Landgraaf, covers van de Rolling Stones speelden.

Vanaf het moment dat Golden Earrings Cesar Zuiderwijk het podium betrad om enkele nummers mee te spelen, waaronder natuurlijk ‘Radar Love’, is het geen moment meer rustig geweest bij het hoofdpodium. Acts als Fan Halen, Giuda, The3rdMan en natuurlijk Soul Sister Dance Revolution en Elle Bandita hielden de massa’s aan de rand van het podium vastgeplakt, en menig vuist werd in de lucht gehouden. Na een laatste toegift van de Rotterdamse rockers wilde het publiek eigenlijk nog lang niet weg – elf uur lang gerockt, maar nog steeds klaar voor meer: dat is Den Haag!

Kaderock 2014 werd bezocht door ruim vijfduizend bezoekers, en de organisatie spreekt van een groot succes.

http://3voor12.vpro.nl/lokaal/den-haag/nieuws/2014/juni/Kaderock.html

Fotografie: Moos Wolfs