Kasabian

Band terug voor concert in Heineken Music Hall.

Over exact vijf maanden, op 6 november 2014, geeft de Britse rockband Kasabian een concert in de Amsterdamse Heineken Music Hall. De kaartverkoop voor het concert van Kasabian begint volgende week vrijdag 13 juni om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm)

48:13, de titel en de totale speeltijd van het nieuwe, vijfde album van Kasabian, is het product van een voortdurende revolutie en de muzikale experimenten die de band gedurende hun 10-jarig bestaan en vier voorgaande studio-albums heeft ondergaan. Op dit nieuwe album is het zanger en gitarist Sergio Pizzorno, tevens songwriter en producer van 48:13, gelukt om zowel elektronische als gitaarmuziek alsmede hiphop, de drie muzikale stromingen waarbinnen Kasabian opereert, perfect samen te laten vloeien. “I felt that we had the confidence to be more direct, more honest with this album. I started to strip away layers rather than to just keep adding”, aldus Pizzorno. Zanger Tom Meighan vult aan: “Less is more, you know? It’s direct. It is what it is. Just listen to it. We’ve had the confidence to lay ourselves bare. Serge has stripped it right back. It’s unbelievable.” Nieuwsgierig geworden? 48:13 ligt vanaf vandaag in de winkel.

De live geschiedenis van Kasabian in Nederland begint in de bovenzaal van Paradiso, op 27 oktober 2004 tijdens de jaarlijkse Noodlanding. Een jaar later stroomde de Melkweg vol met nieuw verworven fans, daarna de grote zaal van Paradiso en er volgden, behalve een uitverkochte clubtour, uitzinnige shows op Pinkpop en Lowlands. Twee jaar geleden liet Kasabian in de Heineken Music Hall zien dat ze sinds hun oprichting in 1999, de typische Manchester-sound flink nieuw leven in geblazen hebben, met hun benevelde feestmuziek. De zaal stond volledig op z’n kop, compleet met beukende beats, psychedelische gitaren en de explosieve frontman Tom Meighan die het publiek nog eens extra opzweepte. Dit komen de vrienden uit Leicester over exact vijf maanden, op 6 november 2014, nog eens dunnetjes over doen.

 

3voor12 presenteert

KASABIAN

6 november 2014, Heineken Music Hall, Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur, Entree: € 35 (excl. servicekosten)