Lenny Kravitz

Lenny Kravitz kondigt eerste gedeelte van zijn wereldtournee aan.

Lenny Kravitz heeft vandaag het eerste gedeelte van zijn wereldtournee aangekondigd. De tour begint op 22 oktober in de Crocus City Hall in Moskou in Rusland. Kaarten voor de Europese tour, die 40 verschillende steden aandoet, zijn vanaf aanstaande vrijdag 27 juni verkrijgbaar.

Lenny Kravitz heeft zijn nieuwe single ‘The Chamber’ afkomstig van zijn nog te verschijnen tiende studioalbum ‘Strut’ aangekondigd.

Daarnaast maakte hij vandaag specifieke details over zijn nieuwe album bekend en onthulde hij de cover van het album, de complete tracklist en de lyric video van de single ‘The Chamber’ die vandaag via Vevo te zien is.

Het tiende studioalbum ‘Strut’ komt op 22 september uit via Roxie Records/Kobalt Services.

Het is een echt rock & roll album dat heel ritmisch is en waarop het thema verlangen in al zijn vormen wordt verkend. Het zijn nummers gemaakt met het hart op de tong en dat is precies wat Lenny Kravitz voor ogen had. Hij scoorde de afgelopen jaren vele wereldhits en verkocht bijna 40 miljoen albums. Voor hem is dit het perfecte moment om terug te keren naar de essentie.

Lenny Kravitz zegt over het nieuwe album “This record brought me back to a place of what I love so much about music. Back to the feelings I had when I was in high school. It’s a real rock & roll record – it’s raw, it’s got soul and it came together really quickly.”

Zoals altijd speelde Kravitz ook op dit album gitaar, bas, keyboard, drums, percussie en heeft hij het album zelf geproduceerd en gearrangeerd. Voor de laatste puntjes op de i heeft de zanger de legendarische Bob Clearmountain (David Bowie- Let’s Dance, the Rolling Stones – Tattoo You en Bruce Springsteen – Born in the U.S.A.) gevraagd om het album af te mixen. Op www.lennykravitz.com staat de volledige tracklist van het nieuwe album en een overzicht van de nieuwe tour. Er worden nog extra data aan de tour toegevoegd.

Lenny Kravitz wordt gezien als een van de meest prominente rockartiesten van onze tijd. Hij heeft in zijn inmiddels 20 jaar durende muziekcarrière genre, stijl, ras en klasse op zo’n niveau overstegen en zich laten inspireren door invloeden van soul, rock en funk uit de jaren ’60 en ’70. Zijn talent als songwriter, producer en multi- instrumentalist resoneren in tien tijdloze studioalbums. Hij kreeg opeenvolgend 4 Grammy Awards en verkocht wereldwijd ruim 38 miljoen albums. Zijn meest recente albums zijn de 20th Anniversary editie van zijn debuut ‘Let Love Rule’ en in 2011 het album ‘Black and White America’. Zijn muzikale successen hebben hem in de gelegenheid gesteld om zijn creatieve visie ook buiten de muziekwereld uit te dragen.

Lenny Kravitz was ook te zien in de veelgeprezen films Precious, The Hunger Games, Catching Fire en Lee Daniels’ The Butler met Forest Whitaker, Oprah Winfrey en Cuba Gooding Jr. Naast zijn muziek- en filmcarrière heeft Kravitz in 2003 de creatieve onderneming Kravitz Design inc opgericht waarmee hij zich richt op commerciële en publieke design services, productontwikkeling en branding.

 

3FM presents

LENNY KRAVITZ

Woensdag 19 november, Ziggo Dome – Amsterdam

Entree: vanaf 53 (excl. servicekosten). Aanvang: 20.00 uur