Los Lobos

BAND VOOR EENMALIG CONCERT IN PARADISO AMSTERDAM

De Amerikaanse rockband Los Lobos, bekend van de wereldhit ‘La Bamba’ komt op 20 juli naar Nederland voor een eenmalig concert in Paradiso, Amsterdam.

Met een uiterst swingende en feestelijke mix van o.a. tex-mex, country, bolero, mariachi en rock, staat Los Lobos garant voor muzikale vertier. Niet alleen op plaat maar vooral ook live weten zij dit op energieke, indrukwekkende en sfeervolle wijze ruimschoots uit te buiten. Vorig jaar was de band nog te zien tijdens het North Sea Jazz festival op Curaçao, deze zomer komt de band naar Paradiso.

Los Lobos werd opgericht in 1973. Aanvankelijk als feestband voor bruiloften en partijen. Het uit Californië afkomstige gezelschap werd bekend als voorprogramma van Bob Dylan en The Grateful Dead. Hun grote doorbraak volgde in 1987 toen zij met de alom bekende en nog altijd immens populaire single ‘La Bamba’ hun eerste nummer één hit scoorden en zich daarmee wereldwijd op de kaart zetten.

Tijdens hun inmiddels veertig jarige bestaan, heeft Los Lobos een groot aantal albums uitgebracht. Enkelen hiervan haalden ook in Nederland de Album-lijst, waaronder de platen ‘By The Light Of The Moon’, ‘Kiko’ en het meest recente studio-album uit 2010 ‘Tin Can Trust’. Vorig jaar brachten zij nog een live-registratie uit getiteld ‘Disconnected In New York City’, waarop zij akoestisch te horen zijn en een keur aan hits spelen.

De kaartverkoop voor het concert is reeds begonnen, kaarten zijn verkrijgbaar via www.paradiso.nl.

Meer informatie over Los Lobos is te vinden op www.loslobos.org.

De organisatie (Double Vee Concerts) waarschuwt om geen kaarten anders dan via de website van Paradiso te kopen, aangezien het risico op aanschaf van ongeldige kaarten voor dit concert groot is.