Mogwai

Schotse post-rockband op 29 oktober naar Utrechtse TivoliVredenburg.

De groep uit Glasgow staat komend weekend op het Best Kept Secret Festival en stond eerder dit jaar in een uitverkocht Paradiso. Die show viel samen met het verschijnen van hun achtste studioalbum ‘Rave Tapes’, waarmee het ‘Hardcore Will Never Die, But You Will’ uit 2011 opvolgt.

Mogwai, dat in 1995 werd opgericht en 2 jaar later hun eerste album ‘Mogwai Young Team’ uitbracht, staat bekend om hun uitgesponnen, abstracte en gejaagde gitaargeoriënteerde en doorgaans instrumentale muziek. Dynamische contrasten, ritmische baspartijen en het gebruik van zware distortion en geluidsffecten staan centraal in de sfeervolle songs. Kenmerkend zijn de vaak toegepaste inleidende soundscapes die worden afgewisseld met of eindigen in explosief gitaargeweld.

Meer informatie over Mogwai is te vinden op http://www.mogwai.co.uk.