Oliver Heldens

Nieuw dj-talent scoort eerste nummer 1 hit in Engeland.

Oliver Heldens heeft zijn eerste Britse nummer 1 hit binnen, ‘Gecko (Overdrive)’ heeft de hoogste positie in de Britse iTunes Chart en Official Chart Update behaald. De pas 19-jarige DJ is de nieuwe grote naam binnen de wereldwijd zo geroemde Nederlandse DJ-scene. ‘Gecko’ is hard op weg om de zomerhit van 2014 te worden.

Oliver Heldens, geboren in 1995, is een Nederlandse Deep house producer en begon zijn professionele carrière  toen hij vorig jaar werd getekend bij Spinnin’ Records.
Zijn track ‘Gecko’ trok de aandacht van Tiësto, die de track uitbracht bij zijn label Musical Freedom.
Het nummer stond al snel op #1 in de DMC Magazine Buzz Chart en werd benoemd tot ‘Essential new tune’ door BBC Radio 1’s Pete Tong. ‘Gecko’ stond ruim een maand op #1 in Beatport’s Deep House chart en staat na zes maanden nog steeds in de Beatport Top 100.  Oliver wordt geroemd om zijn unieke sound die een brug tussen de populaire EDM Sound en de Underground sounds slaat.

Na dit succes werd er besloten om samen met Becky Hill, bekend van de populaire UK dance act Rudimental, een vocale versie van het nummer te maken. Het resultaat werd “Gecko” (Overdrive), die dus vandaag de hoogste notering heeft behaald in de Engelse hitlijsten.

Oliver Heldens: “Wauw! Wat een eer om nummer 1 in de UK te staan. Ik was al erg blij met de reacties op de originele versie van de plaat, maar dit is echt te gek! Met dank aan Becky Hill uiteraard. Super teamwork.”

In januari 2014 heeft Oliver Heldens zijn mixtape Heldeep in het leven geroepen op zijn officiële Soundcloud pagina. Deze mixtape staat voor het creeëren van nieuwe sounds door het mixen van de vele verschillende genres in de elektronische dance muziek, inclusief deep house en tech house. Op de eerste mixtape stond onder anderen een remix van de hit ‘Animals’ van zijn labelgenoot Martin Garrix, die zeer goed ontvangen werd in de pers, die de nieuwe versie van de track omschreven als ‘een compleet nieuwe anthem met de herkenbare melodie nog in tact’.

Ook Heldens’ remix van Robin Thicke’s ‘Feel Good’ stond ruim twee maanden in de Beatport House Top 10 en bereikte de 11e plek in de algemene Top 100 van Beatport.
Deze zomer zal Oliver Heldens langs de vele zomerfestivals en clubs touren en staat hij op EDC, Amnesia Ibiza, Tomorrowland, Departures Ushuaia Ibiza, Creamfield en Electric Zoo Festival.

Luister hier naar het main stage debuut van Oliver Heldens op EDC Las Vegas https://soundcloud.com/oliverheldens/edclv2014

Beluister hier de nieuwe Heldeep mixtape
https://soundcloud.com/oliverheldens/oliver-heldens-heldeep-mixtape-4

Volg Oliver Heldens op social media voor updates, tourdata en nieuws
www.facebook.com/OliverHeldens
www.twitter.com/oliverheldens
www.soundcloud.com/oliverheldens