Paolo Conte

EIGENZINNIGE ITALIAANSE ZANGER OP 27 FEBRUARI NAAR CARRÉ.

Volgend jaar komt Paolo Conte voor een  concert naar Nederland. Op vrijdag 27 februari staat de Italiaanse zanger/pianist in Carré in Amsterdam. De kaartverkoop voor dit concert begint aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

Paolo Contes muziekcarrière begint in de jaren zestig met het schrijven van liedjes voor andere Italiaanse zangers. Pas in 1974 brengt Paolo Conte zijn gelijknamige debuutalbum uit. Zijn doorbraak komt echter in 1987 met het album ‘Aquaplano’ waarop de hits ‘Gli Impermeabili’ en ‘Max’ staan. Dit laatste nummer werd een van zijn grootste hits en schreef hij voor een pas overleden vriend.

Hij is een van de meest eigenzinnige, charismatische en succesvolle Italiaanse zangers van de afgelopen vier decennia. Met zijn unieke stijl en stemgeluid heeft Paolo Conte inmiddels meer dan 25 albums uitgebracht. Zijn laatste studioalbum ‘Nelson’ dateert alweer uit 2010. Naast de aankondiging van zijn nieuwe tour wordt er binnenkort ook een nieuw album verwacht.

PAOLO CONTE

27 februari 2015, Koninklijk Theater Carré  – Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur, entree: vanaf € 65 (excl. servicekosten)