Parkpop

Voetbal centraal op Haags popfestival.

Den Haag sluit de laatste zondag van juni traditioneel af met een sfeervol Parkpop. Ruim 190.000 bezoekers hebben met volle teugen genoten van optredens van o.a. Epica, Jonny Lang, Kensington, Gers Pardoel en 10cc. Naast de optredens werd ook de wedstrijd van het Nederlands Elftal tegen Mexico live uitgezonden vanuit het Zuiderpark. Een belangrijke zet van de organisatie om grote schermen op te hangen in het Zuiderpark. Zo waren de toeschouwers getuige van een bloedstollend spannende match.

Ruim 190.000 bezoekers hebben genoten van een goed verlopen Parkpop met een breed aanbod aan muziek en cultuur. Grote artiesten zoals Epica, 10cc, Jonny Lang en Kensington maakten hun opwachting in het Zuiderpark. Naast de hoofdpodia presenteerde het festival wederom het Haags Podium met het beste wat Den Haag als Popstad nr.1 te bieden heeft. Voor het eerst heeft Parkpop dit jaar, in samenwerking met The Hague International Singersongwriter Society (ThissFest), een podium geboden aan verschillende singersongwriters uit binnen- en buitenland. Dit zorgde voor een intieme sfeer op het derde veld in het Zuiderpark.

Oranje

Voor het eerst in het 34 jarig bestaan van Parkpop heeft het festival een aanpassing in de programmering gedaan haar bezoekers de mogelijkheid te geven om de zinderende 1/8 finale van het Nederlands Elftal tegen Mexico te volgen. Op grote schermen werd de spannende wedstrijd gevolgd die nipt werd gewonnen door Oranje.

Weekendje Music City The Hague

Met de succesvolle eerste editie van Night at the Park op zaterdag 28 juni en het traditionele Parkpop op zondag 29 juni komt er nu een eind aan een bomvol weekend popmuziek in Music City the Hague. De organisatie spreekt van een meer dan goed verlopen weekend met twee top festivals. Het weekendje Music City the Hague staat voor 2015 gepland op 27 en 28 juni.

Fotografie: Angela van Tol-Largaespada