Rustie

RUSTIE – GREEN LANGUAGE UIT OP 25 AUGUSTUS OP WARP.

Grondlegger en pionier van de nieuwe electro scene Rustie komt deze zomer met zijn langverwachte nieuwe album ‘Green Language’. De opvolger van zijn baanbrekende debuutalbum ‘Glass Swords’ (2011).

Producer Russell Whyte uit Glasgow, beter bekend als Rustie, is een electro alchemist. Hij gebruikt de euforie van hip hop en trance en pepert deze met speaker-opblazende bass en trap. Voeg daar flitsen van techno en zeer originele soundscapes bij en je hebt de magie van het door Rustie gecreëerde muzikale idioom.

Voor inspiratie trok Rustie zich terug in een afgelegen plek in de natuur in zijn thuisland Schotland. Daar produceerde hij  ‘Green Language’ uitsluitend in de vroege ochtenduren. Als de vogels bij het eerste ochtendgloren begonnen te fluiten, begonnen ook de opnames.

De album titel verwijst naar Noorse middeleeuwse literatuur, renaissance magie en natuurwetenschappen uit oude alchemieboeken.

Volgens Rustie is een echo hiervan terug te vinden in zijn muziek:

“It’s a language that’s non-dualistic, that speaks to you directly to your emotions without the mind interfering with the message. And music is like that for me.”

Op ‘Green Language’ horen we gastoptredens van Danny Brown, D Double E and Redinho.  Maar ook invloeden uit de post-rock hoek en bijbvoorbeeld My Bloody Valentine. En natuurlijk de Glasgow electro scene, waarvan Rustie een van de grondleggers was.

Video eerste vrijgegeven track : ‘Raptor’

YT – https://www.youtube.com/watch?v=iA24gVGnIxQ

Vimeo – https://vimeo.com/98936842