Ryan Leslie

AMERIKAANSE R&B-SENSATIE OP 30 OKTOBER IN PARADISO.

Ryan Leslie, de Amerikaanse hiphop/R&B-sensatie, hitproducer, rapper en multi-instrumentalist, komt op donderdag 30 oktober naar Paradiso, Amsterdam. De kaartverkoop voor het concert start op vrijdag 13 juni om 10.00 uur via de website van Paradiso, Ticketmaster Nederland en de bekende voorverkoopadressen.

Ryan Leslie, die op zijn 19e al een Harvard-diploma behaalde, brak in 2005 door als de man achter Bad Boy Recording artieste Cassie met de hit ‘Me & U’. Daarna maakte hij naam als dé hitmaker in de R&B-wereld. Diverse hits voor grote artiesten als Beyoncé, Jay Z en Britney Spears kwamen van zijn hand.

Ook met zijn zelf uitgebrachte werk, waarbij zijn zwoele, soulvolle stem en stijlvolle raps kenmerkend zijn, is hij absoluut niet onverdienstelijk. In 2009 kwam zijn langverwachte debuutalbum ‘Ryan Leslie’ uit, wat met hits als ‘Addiction’ en ‘Diamond Girl’ zo’n succes was dat het binnen een jaar tot een tweede album ‘Transition’ leidde. Deze opvolger kreeg zelfs een Grammy-nominatie voor beste R&B-plaat. Ook met zijn derde full length album ‘Les is More’ uit oktober 2012 en het vorig jaar verschenen ‘Black Mozart’ heeft Leslie zijn fanbase wereldwijd weten uit te breiden. Zo ook in Nederland, want afgelopen oktober heeft Ryan in Amsterdam de sterren van de hemel gespeeld: “De manier waarop Leslie met zijn publiek omgaat, de genialiteit die terug te vinden is van zijn manier van doen on stage en zijn krachtige live performance zorgen ervoor dat Leslie een geweldige show neerzette.” (Ballinn) en “De Amsterdamse Melkweg gloeide nog na van alle liefde die hiphopartiest, zanger en producer Ryan Leslie uitwisselde met de zaal”, aldus de Telegraaf.

Momenteel is het multi-talent bezig met verwezenlijken van zijn droom: het maken van een album met zijn fans. “If you got voice, hooks, ideas; I’m making the world’s first collaborative album”, vertelde Leslie aan radiozender FunX. En dat is niet het enige dat Ryan voor zijn fans wil doen. Hij wil de mensen die zijn album hebben gekocht ook persoonlijk bedanken en leren kennen. Deze personen worden automatisch lid van Leslie’s Renegade club. “Imagine me being able to look up every member of my fanbase on my iPhone and actually know who they are on a personal level. This is the dream I’ve always had. To be able to actually recognize you at the meet & greet. To be able to actually know how you were feeling yesterday because I’m following you on Instagram and Twitter. That why I’ve started this club”.

Donderdag 30 oktober 2014
FunX presenteert
RYAN LESLIE
Paradiso  – Amsterdam
Entree: €  26,50  (exclusief servicekosten + lidmaatschap)
Kaartverkoop start op vrijdag 13 juni om 10.00 uur via www.paradiso.nl, www.ticketmaster.nl en de bekende voorverkoopadressen.

Kijk voor meer informatie over Ryan Leslie op www.ryanleslie.com of op Facebook.