Schollenpop

Nieuwe namen Schollenpop 2014.

Voor het gratis toegankelijk popfestival Schollenpop, wat dit jaar zal plaatsvinden op zaterdag 2 augustus zijn weer nieuwe namen bevestigd. (foto: Handsome Poets)

Handsome Poets

Handsome Poets heeft met Sky On Fire eigenhandig de Nederlandse zomer van 2012 van een soundtrack voorzien. Het gelijknamige album zorgt voor een voortzetting van het opgewekte indiepopgeluid van de band.

De band speelde zichzelf begin 2010 voor het eerst in de kijker met de single Blinded. Waarna 3FM de band rond frontman Tim van Esch direct bombardeerde tot Serious Talent. Single nummer twee Dance (The War Is Over) schopte het tot Megahit, werd door menig muzieksamensteller onder promo’s voor tv-programma’s gezet en bracht de band in De Wereld Draait Door. Hierdoor was Handsome Poets op het moment dat in maart 2011 het titelloze debuut verscheen al een gevestigde naam. Een naam die door hun frisse, opgewekte pop met dansbare groove en aanstekelijke eightiesgeluid bij menig festivalprogrammeur hoog op het verlanglijstje stond. Een uitgebreide tournee bracht Handsome Poets van Lowlands tot Solar en van Concert At Sea tot Appelpop en bracht hen in mei 2012 zelfs op het prestigieuze HIFA festival in Zimbabwe.

Het zomerse Scheveningen is rechtstreeks op de schrijfsessies voor van Sky On Fire gebaseerd. “Voor het schrijven van het tweede album verhuisde ik voor een aantal weken naar Scheveningen om daar met producer Erik Schurman te werken. Op een zolderkamertje met uitzicht op de zee ontstonden de meeste nummers”.

DeWolff

is een driekoppige rockband die rechtstreeks uit de Keutelebeekdelta is gekropen om de wereld een flinke pot rauwe, psychedelische sixtiesbluesrock te serveren. Gewapend met een schreeuwend Hammondorgel, een vette, krijsende gitaar, denderende drums en een soulvolle stem nemen de mannen van DeWolff je mee terug naar de jaren ’60 en ’70, toen bands als Led Zeppelin, Cream, Pink Floyd en Deep Purple hun hoogtijdagen vierden.

B-BRAVE

Ze zijn de hotste nieuwe muzieksensatie in ons land: B-Brave. De boyband wist in het programma X Factor flink de aandacht naar zich toe te trekken en pakt nu door. Onthoud hun naam, want deze mannen gaan voor de top!

Op dit moment werkt B-Brave hard aan nieuw materiaal. Hun stijl: sterke pop met commerciële elementen, maar ook een uniek B-Brave geluid. Aanstekelijk, dansbaar en stoer. Het gaat daarbij om de muziek en performance; het laatste wat de band wil is neergezet worden als ‘het zoveelste groepje mooie jongens. Want, zoals Jai het raak verwoordt: “We heten B-Brave en geen B-Cute.”

Gewapend met hun nieuwe tracks hebben de jongens één grote wens: zoveel mogelijk podia beklimmen! “We hopen straks veel te kunnen optreden en steeds grotere shows neer te kunnen zetten waar mensen respect voor hebben”, aldus Dioni. Als voorbeelden kijken ze naar artiesten als Justin Timberlake, Chris Brown, Justin Bieber, Usher en Bruno Mars, en dromen van grote zalen. Hoewel de bandleden beseffen dat ze eerst nog een flink stuk moeten groeien. Maar daar zijn ze totaal niet bang voor. Jai: “We zijn bereid om keihard te werken en zetten ons voor de volle 100% in. Simpel gezegd: we willen de beste worden.” Samuel sluit prachtig af: “We gaan voor kwaliteit. En voor minder doen we het niet.”