The Black Keys

FORMATIE OP 23 FEBRUARI NAAR ZIGGO DOME.

Op maandag 23 februari geven The Black Keys een concert in Ziggo Dome in Amsterdam. Het concert maakt deel uit van de ‘Turn Blue World Tour’ naar hun gelijknamige nieuwe album. De kaartverkoop start aanstaande vrijdag om 10.00 uur.

Afgelopen zaterdag speelden The Black Keys als afsluiter op het hoofdpodium van Down The Rabbit Hole. Deze zomer doet de band nog verschillende Europese festivals aan waaronder Rock Werchter om vervolgens terug te keren naar hun thuisland Amerika waar in september het eerste gedeelte van de Turn Blue World Tour van start gaat in Columbus Ohio.

The Black Keys, bestaande uit zanger/gitarist Dan Auerbach en drummer Patrick Carney, debuteerde in 2002 met het album ‘The Big Come Up’. Hun grote doorbraak kwam in 2010 met het album ‘Brothers’ en de hitsingles ‘Tighten Up’ en ‘Howlin’ For You’. Wereldwijd zijn hiervan meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

Inmiddels heeft de band acht studioalbums op hun naam staan waarvan het laatste ‘Turn Blue’ vorige maand verscheen. De eerste single ‘Fever’ was gelijk megahit op 3FM. Binnenkort verschijnt de tweede single ‘Gotta Get Away’ .’Turn Blue’ is de opvolger van het hitalbum ‘El Camino’ met daarop de megahit ‘Lonely Boy’ waarmee ze vorig jaar 3 Grammy Awards in de wacht sleepte.

3FM presents

THE BLACK KEYS – Turn Blue World Tour

Maandag 23 februari 2015, Ziggo Dome – Amsterdam

Aanvang: 20.00 uur. Entree: vanaf € 39 (excl. servicekosten)

Foto: Paul Barendregt