Vanessa Paradis

Zangeres, model en actrice gaf concert in Amsterdam.

Vanessa Paradis gaf op donderdag 19 juni een concert in Paradiso te Amsterdam, haar eerste en tevens het enige concert in Nederland.

Het was een zeldzame mogelijkheid om de wereldster live te zien in Nederland, aangezien ze vooral optreedt in Frankrijk, Groot Brittannië, Canada en de Verenigde Staten. Vorig jaar verscheen haar nieuwste album ‘Love Songs’, waarop ze samenwerkte met o.a. Carl Barat (The Libertines) en de Franse ster Benjamin Biolay.

Vanessa Paradis ontpopte zich eind jaren tachtig al als kindsterretje met de hit ‘Joe le Taxi’ en haar daaropvolgende samenwerking met Serge Gainsbourg. Haar samenwerking met rockster Lenny Kravitz leverde haar begin jaren een wereldhit op met ‘Be My Baby’. Tevens maakte ze naam als model (o.a. voor Chanel) en actrice en trouwde ze met Jonny Depp. Na deze relatiebreuk heeft Paradis zich gestort op een nieuw album. Dit resulteerde afgelopen jaar in ‘Love Songs’:  een dubbelalbum met een doorleefde, veelzijdige sound, van ingetogen luisterliedjes tot avontuurlijke popnummers in het Frans, Engels en Italiaans, begeleid door zowel gitaren als strijkers. @Paradiso

Fotografie: Harold Versteeg