Welcome To The Village

Line up Welcome to The Village 2014 compleet.

De line up voor de tweede editie van het driedaagse Welcome to The Village festival is compleet. Met de nieuwe namen, waaronder Pulled Apart By Horses, DZ Deathrays, I am Oak en Cherub, telt het programma bijna 90 acts. Welcome to The Village vindt op 18, 19 en 20 juli 2014 plaats in natuurgebied de Groene Ster, vlak buiten Leeuwarden. Weekendtickets gaan via welcometothevillage.nl voor €65,- over de toonbank, en er zijn nog beperkt dagkaarten te koop.

Programmeur Peter Reen: ‘Met Band of Skulls, Balthazar en De Staat als headliners, de enorme talenten uit de regio en de uitdagende acts die daar tussenin zitten, is het programma van hoge kwaliteit en is er voor de bezoekers enorm veel te ontdekken. Ik kan niet wachten om een flink aantal (weer) live aan het werk te zien.’

Uit Engeland komt Pulled Apart By Horses. De post-hardcore band wordt gezien als één van de UK’s beste live-acts. Veel gif, veel volume en veel ballen. Met de rammende post-hardcore stond de band al in het voorprogramma van Foals, Biffy Clyro en Muse. Alternative rock van de bovenste en hardste plank. DZ Deathrays uit Australië speelt met een vergelijkbaar volume, al zijn ze maar met z’n tweeën. De trashpop van Shane en Simon blijft met al het lawaai van dien verrassend catchy, zoals ook is te horen op de nieuwe plaat Black Rat. Electropopduo Cherub uit Nashville combineert 80’s funk met de popmuziek van de toekomst. Met Doses and Mimosas scoorden ze een youtubehit van jewelste.

Three Blind Wolves brengt gitaarfolk uit Glasgow dat doet denken aan een melodieuze countryfolkversie van Neutral Milk Hotel. Het Deense Annasaid is verantwoordelijk voor de lekkerste gitaar-based popliedjes waar ze in Engeland nog wat van kunnen leren.

Bijzonder is het optreden van indiefolkband I Am Oak. De band is geprogrammeerd in de joert van collega-festival Explore the North. Een traditionele Mongoolse tent met een capaciteit van ongeveer 20 mensen. In dezelfde joert treden ook The Fire Harvest, Swinder en Calgary Woods op.

Verder zijn The Hunting Party, DJ Ed Rock en Beginners bevestigd voor Welcome to The Village 2014. Het volledige programma is op de website te bekijken. In de komende weken wordt er nog een bomvol programma rondom (media)kunst, literatuur en taal bekendgemaakt. Eerder deze week werd al bekendgemaakt dat de Village Sessions, akoestische sessies met Village-artiesten, ook dit jaar doorgaan. Tim Knol kwam naar Leeuwarden om twee sessies te doen, beide zijn te bekijken op de website.

Het debuut van Welcome to The Village in 2013 werd gekozen tot beste muziekfestival van het jaar. Het festival was met vierduizend bezoekers uitverkocht. Tickets voor Welcome to The Village zijn te koop via welcometothevillage.nl. Weekendtickets kosten €65,-, campingtickets gaan weg voor €15,-. Dagkaarten zijn vanaf €35,- te koop.

“Welcome to The Village – een plek waar je vooraf al heimwee naar hebt”