ZZ Top

Tijdloze bluesrock in de HMH.

Dat ZZ Top met hun ruim 40 jarige bestaan nog lang niet uitgespeeld is, hebben de drie bandleden vorige zomer op de laatste editie van Bospop al overduidelijk bewezen. Hits als ‘Gimme all your lovin’, ‘La Grange’, ‘Sharp Dressed Man’ en ‘Legs’ werden dan ook nog altijd luidkeels meegezongen. Gisteren stond de band in de HMH in Amsterdam.

Met hun karakteristieke lange baarden, zonnebrillen, trenchcoats, bijzondere gitaren en rijlaarzen waren Billy Gibbons (zang en gitaar) en Dusty Hill (basgitaar) en ook vaste waarde Frank Beard (als enige zonder baard) op drums bovendien weer een lust voor het oog. Op 6 oktober jl. is de collectie ‘ZZ Top: The Complete Studio-albums (1970 – 1990)’ verschenen, inclusief originele mixen van ZZ Top’s First Album, Rio Grande en Tejas. ZZ Top zelf is, net zoals vele fans van het eerste uur, erg enthousiast over deze release. @HMH

Fotografie: Rob Herstel