Anne Chris

Mooi jazzy album van zangeres.

Het is alweer een behoorlijke tijd geleden dat jazz zijn hoogtepunt beleefde. Vroeger hadden we muzikanten als Louis Armstrong en Miles Davis, maar tegenwoordig blijft het verrassend stil rond deze muziekstijl en in de top 40 is tegenwoordig geen enkel jazznummer meer te vinden.

Anne Chris lijkt hierin echter verandering te willen brengen met haar nieuwe album “Just Kissed The Sun”. En, het moet gezegd worden, dat doet ze met verve. De cd telt twaalf nummers die stuk voor stuk goed zijn en een echte jazz-sound hebben, zonder dat Anne Chris hierbij in clichés vervalt.

Sterker nog, de muziek heeft een modernisering meegemaakt waar je ‘u’ tegen kan zeggen. Het tempo wordt ten opzichte van de jaren dertig jazz flink opgeschroefd en Anne Chris schuwt er bijvoorbeeld in “Everlasting Springtime” niet voor om de synthesizer te gebruiken.

Anne Chris slaat hierin echter nooit te ver door en laat altijd de instrumentale muziek in zijn waarde. Vooral de saxofoonpartij op het nummer “Still” is genieten van de bovenste plank!

Het weer valt de laatste tijd erg tegen, maar deze cd niet. Dus zet dit album lekker aan en hoor de zon en warmte van “Just Kissed The Sun” je speakers uitkomen. Simpelweg voor iedereen warm aanbevolen!

Beoordeling: 5,0 sterren*****!

Tekst: Imre Himmelbauer