Anne Vanschothorst – Ek Is Eik

Wonderschone luistermuziek voor de echte liefhebber.

Anne Vanschothorst is harpiste en componeert minimalistische muziek voor harp. Ze maakt wonderschone luistermuziek die je betovert en meevoert naar verre, sprookjesachtige oorden. Om bij weg te dromen en je zorgen even helemaal weg te stoppen. De CD-speler op repeat en je wanen in een mooie muziekwereld vol emotionele momenten. Improvisatie en intuitie zijn belangrijk voor de muziek van Anne van Schothorst. Die daardoor altijd spannend blijft. Op haar nieuwe album ‘Ek Is Eik’ werkte ze samen met uitdagende muzikanten als Saskia Laroo (trompet), Ernst Stolz (viola de gamba), Bob van Luijt (bas) en percussionist Arthur Bont. Het levert een plaat op vol magische luistermomenten. Klassiek gaat hand in hand met jazzy sounds. ‘Ek Is Eik’ betovert en groeit. Je realiseert je eens te meer hoe mooi harpmuziek kan klinken en hoe het geen enkel saai moment kan opleveren. Zeker in combinatie met andere instrumenten levert het vooral veel magie op. Buiten onze landsgrenzen is Anne van Schothorst al een gevestigde naam. Nu Nederland nog! Deze gedreven muzikante verdient het om ten volle gewaardeerd te worden. In september start Anne van Schothorst via Voordekunst een campagne om artwork, distributie en promotie van haar nieuwe album ‘Ek Is Eik’ te financieren. Wanneer dat rond is kan later dit jaar haar album wereldwijd gaan verschijnen. Meer informatie over dit project en haar andere muziek is te vinden op de website van Anne van Schothorst, Harp and Soul productions. ‘Ek Is Eik’ is een juweeltje waarop iedere song bekoort en benevelt. Een must voor de echte muziekliefhebber. (AR)