Interpol

INTERPOL OP VRIJDAG 23 JANUARI 2015 NAAR HEINEKEN MUSIC HALL.

Op vrijdag 23 januari 2015 komt de Amerikaanse band Interpol voor een concert naar de Heineken Music Hall in Amsterdam. Eerder al, op 5 september aanstaande, komt het nieuwe album van Interpol uit, getiteld ‘El Pintor’, een anagram van de bandnaam. De kaartverkoop voor het concert van Interpol begint aanstaande vrijdag 18 juli om 10.00 uur via www.ticketmaster.nl en 0900 – 300 1250 (45 cpm).

Interpol, te scharen onder zowel het indierock- als het postpunkgenre, werd opgericht in 1998 en na in 2004 met The Cure op toernee te zijn geweest nam hun naamsbekendheid een enorme vlucht in thuisland Amerika. Ook in Europa ging het daarna hard met de band. Een jaar later verzorgde Interpol het voorprogramma voor zowel U2 als Coldplay en werd single ‘Evil’, afkomstig van tweede plaat ‘Antics’, in de Eindafrekening van Studio Brussel uitgeroepen tot beste single van 2005. Interpol, bestaande uit zanger en gitarist Paul Banks, gitarist Daniel Kessler en Samuel Fogarino op drums, heeft inmiddels vier albums uitgebracht, waarvan de laatste alweer vier geleden verscheen. Op het nieuwe ‘El Pintor’, die vanaf 5 september aanstaande op de planken ligt, neemt Paul Banks voor het eerst ook de baspartijen voor zijn rekening. In Nederland heeft de band uit New York een trouwe fanschare. Zo gaf Interpol in 2007 twee uitverkochte concerten in 013 en Paradiso en stond de band reeds driemaal op het Lowlands festival. Op het Best Kept Secret Festival bracht de band onlangs de eerste drie nummers van ‘El Pintor’ ten gehore, te weten ‘My Desire’, ‘Anywhere’ en ‘All The Rage Back Home’, typische Interpolsongs die snakken naar meer. De officiële video van laatstgenoemde song is vorige week uitgekomen en hier te bekijken. Een eigen show gaf Interpol in ons land voor het laatst in 2010 en net als toen belooft het ook op 23 januari 2015 weer een strakke live show te worden in de Heineken Music Hall.

Voor meer informatie over de show van Interpol: www.mojo.nl en www.interpolnyc.com.