Metropolis Festival

Rotterdams festival biedt uitdagend programma.

Het Metropolis Festival is een jaarlijks, eendaags, gratis toegankelijk, openlucht muziekfestival op de eerste zondag in juli. Het programma bestaat uit een mix van pop, rock, hiphop, wereldmuziek en dance.

Dit jaar met optredens van o.a. twenty one pilots, Hunting The Robot, Bear’s Den (UK), The Jezabels (AU), Woman’s Hour (UK), Blank Realm (AU), The Sore Losers (BE), The Vagary (NL), The Bohicas (UK), The Benelux (NL), Jagwar Ma (AU), New Build (zijproject van Hot Chip, UK), Elliphant (SE), KiT (Kuenta i Tambu, NL), Afterpartees (NL), Superfood (UK) en DZ Deathrays (AU).

Metropolis laat het publiek kennis maken met verrassend talent. Veel acts die op het festival hebben gestaan als ‘talent’ zijn inmiddels gevestigde namen; o.a. Radiohead, The Black Keys, The Gossip, Smashing Pumpkins en The Vaccines. Maar ook lokaal talent is op Metropolis doorgebroken, zoals Sabrina Starke, Winne en Gers (Pardoel). Zo gevarieerd als de programmering, zo divers zijn de (rond de 40.000) bezoekers. @Rotterdam info

Fotografie: Luuk Denekamp