Nas

Rapper speelt succesalbum ‘Illmatic’ uit 1994 integraal live.

Op maandag 7 juli stond raplegende Nas in het nieuwe TivoliVredenburg in Utrecht! De show stond volledig in het teken van zijn album ‘Illmatic’ wat hij 20 jaar geleden uitbracht. De Amerikaanse rapgrootheid Nas bracht in 1994 zijn debuutalbum Illmatic uit. Met dit album werd Nas een van de weinige artiesten die een compleet genre een nieuwe richting hebben gegeven. Intelligente teksten, vernuftige wordplay en een flow die je gerust master mag noemen vormen het succesrecept waarmee de New Yorkse rapper een carrière van elf studioalbums heeft opgebouwd. Omdat het dit jaar twintig jaar geleden is dat Illmatic verscheen, wordt het album opnieuw uitgebracht onder de titel Illmatic XX, vanzelfsprekend vergezeld van extra tracks. @TivoliVredenburg

Fotografie: Harold Versteeg PhotoFresh.nl