Paul de Munnik

Zanger brengt tribute to Neil Diamond.

Paul de Munnik gaat zijn hart achterna. De zanger, bekend van het duo Acda en De Munnik zingt dit najaar in ‘Tribute to Neil Diamond’ het repertoire van de Amerikaanse singer-songwriter Neil Diamond en brengt hiermee een bijzonder eerbetoon aan een van zijn favoriete zangers.

“Ik hou van grote zangers. Van Jacques Brel. Van Frank Sinatra. Van Ella Fitzgerald. Van Billie Holiday. Van Jim èn Van Morrison. Van Bram Vermeulen. En van Neil Diamond.”

De Munnik wordt begeleid door een band bestaande uit grote namen uit de Nederlandse muziek scene, speciaal voor deze gelegenheid bijeengebracht door Bartel Bartels, ook wel bekend als Professor Nomad.

Paul de Munnik over ‘Tribute to Neil Diamond’:

“Ik hou van zingen. Het is mijn lust en mijn leven. Daar waar ik me het beste bij thuis voel.

Ik hou van het werken met veel verschillende muzikanten. Daar leer ik van en het inspireert me. Al eerder werkte ik met Bartel Bartels in zijn Professor Nomad-sessies, en ook nu weer verheug ik me in de samenwerking met de geweldige muzikanten die voor deze gelegenheid bij elkaar komen.

Ik hou van grote zangers. Gefascineerd door het gemak waarmee de “echt groten” hun fraseringen uit hun mouw lijken te schudden. Verliefd op de klank die ze gevonden hebben, en die zo uniek van hun is. Moet lachen om hun nukken. Jaloers op hun ogenschijnlijke arrogantie die hoogstwaarschijnlijk een gebrek aan zelfvertrouwen moet verbloemen, want hoe blijf je anders overeind, vooraan op het podium, achter die microfoon.

Wat een prachtig  en veelomvattend werk heeft Neil Diamond geschreven en gezongen.

En steeds als je denkt: Oei, dit zou wel eens een heel fout nummer kunnen zijn, trekt deze Meester het weer recht met zijn prachtige timbre in een geweldige melodie die je vervolgens je hoofd niet meer uit krijgt.

Dus ik zing u met alle liefde een avond door mijn greep uit het werk van Neil Diamond.”

Neil Diamond heeft meer dan 130 miljoen albums verkocht en dankzij classic hits als ‘Sweet Caroline’, ‘Song Sung Blue’, ‘Beautiful Noise’ en vele andere, wordt hij ook wel als DE popartiest van de jaren ‘70 beschouwd. De afgelopen jaren zijn zijn songs gebruikt in films (‘Girl, you’ll be a woman soon’ in Pulp Fiction en ‘I’m a Believer’ in Shrek) en door talloze artiesten gecoverd.

Na – om maar een paar te noemen – UB40, Jonathan King, Cliff Richard, Elvis Presley, dit najaar dus door Paul de Munnik.

De Tribute to Neil Diamond band:

Zang: Paul de Munnik (Acda en de Munnik)

Gitaar: Angelo de Rijke (Guus Meeuwis/Anouk)

Toetsen: Patrick van Herrikhuyzen (Van Dik Hout)

Bas: Bartel Bartels (Professor Nomad)

Drums: Stephan van der Meijden (Independent)

Sax: Jan Kooper (Doe Maar)

Trompet: Joe Rivera (Anouk)

Trombone: Bert Boeren (Toots Thielemans)

Tour data:

17-8 Lierop, Nirwana Tuinfeest

28-8 Amsterdam, Paradiso

12-9 Rotterdam, Lantaren Venster

18-9 Hengelo, Metropool

19-9 Zwolle, Hedon

20-9 Utrecht, Tivoli/Vredenburg

24-9 Eindhoven, Muziekgebouw

25-9 Groningen, Oosterpoort

6-12 Hoofddorp, Podium Duycker

Juli 2014.

info/tickets: Paul de Munnik Tribute to Neil Diamond

Facebook: www.facebook.com/acdaendemunnik