Gaypride Botenparade

Amsterdamse Gaypride met veel glitter, glamour en muziek.

Op 2 augustus vond in de Amsterdamse grachten de jaarlijkse Botenparade van de Amsterdam Pride plaats. Met de meest kleurrijke boten en veel BN’ers. Homo’s, hetero’s, opvarenden en toeschouwers: allemaal genoten ze volop van het festijn dat jaarlijks honderdduizenden bezoekers trekt.

Onder de opvarenden veel bekende Nederlanders, onder wie tattookoning Henk Schiffmacher, zanger Dries Roelvink, songfestivalwinnaar Conchita Wurst, Dana International, Glennis Grace, Willeke Alberti, Gerard Joling en vele anderen.

De organisatie van de Gay Pride en de Canal Pride mag weer terugkijken op een uiterst geslaagde aflevering. De regen liet zich alleen zaterdag aan het einde van de middag zien. Maar dat deed helemaal niets af aan het plezier en de uitbundigheid van de dag.

Fotografie: Gwendolyne van Erp