Hossa2014

Festival weer druk bezocht.

Voor de 3e keer was het afgelopen zaterdag 23 augustus weer tijd voor Hossa2014. Het evenement dat de vorige edities de naam Symphonica in Hossa droeg was opnieuw een groot succes.

“Groter en mooier” zo beloofde de organisatie. Ruim 3000 bezoekers pasten er in de grote tent. Hossen op de nummers die gezongen werden door Django Wagner, Big Black en Beautiful en Jannes.

Als voorprogramma stond het plaatselijke talent Femke Hengeveld geprogrammeerd die de bezoekers direct in goede sfeer bracht. DJ Robert Pouwels zorgde ervoor met zijn Hossa nummers dat het publiek de kans niet kreeg om stil te staan. Zijn creatie als Andre Hazes was daarnaast ook een groot succes.

De tent was niet alleen gevuld met bezoekers. Een enorm groot podium vulde de tent en wat betreft licht was al het mogelijke uit de kast gehaald om er een succes van te maken. Niet alleen in de tent was het groot feest. Op hetzelfde terrein was de talent stage te vinden waar lokale talenten lieten horen was zij in hun mars hebben. Eén van de deelnemers was de 11-jarige Esté Stam, die eerder mee deed met de Kids versie van The Voice.

De bezoekers die het evenement bezochten kwamen vanuit verschillende delen van Nederland naar Westervoort. “Er is geen festival in Nederland dat vergelijkbaar is met Hossa”, aldus Els, die al voor de 2e keer het evenement bezocht en voorHossa vanuit Utrecht naar Westervoort reist.. “Er zijn maar weinig festivals waar je nog met werkelijk iedereen de polonaise loopt”.

Menig bezoeker liet via diverse social media kanalen weten Hossa opnieuw een groot succes te vinden. Middels een groot doek bij de uitgang werd bezoekers duidelijk gemaakt dat Hossa ook in 2015 terug keerd!

Verslag en fotografie: Jeroen Muller

www.makethepicture.nl