Jimmy Carr

Extra show van Jimmy Carr 19 oktober in Amsterdam.

De eerste show van de bekende Engelse comedian Jimmy Carr was razendsnel uitverkocht. Daarom zal hij op 19 oktober een tweede voorstelling spelen in het RAI Theater. De show Gagging Order bevat komische oneliners, verhalen en hilarische publieksinteractie. De kaartverkoop voor deze extra Late Night voorstelling start op woensdag 27 augustus om 10:00 uur.

Jimmy Carr is een van de meest authentieke comedysterren ter wereld. Hij is de charmante Engelse gentleman, keurig in pak, sprekend met een ietwat posh accent. Maar schijnt bedriegt: Jimmy Carr is live razend scherp, komt regelmatig lekker grof uit de hoek en schuwt geen onderwerp. Vanwege de soms vulgaire, grove grappen is de show alleen voor 16 jaar en ouder. Zijn specialiteit is oneliners, die mede door zijn deadpan presentatie en merkwaardige lachje extra grappig zijn. Bovendien kan hij als geen ander de interactie met het publiek aangaan, wat al voor ontelbaar veel briljante momenten heeft gezorgd.

Dat improvisatievermogen komt goed van pas in zijn rol als TV-persoonlijkheid bij Engelse zenders als BBC en Channel 4. Carr is te zien in een eindeloze reeks humoristische programma’s als QI, 8 Out Of 10 Cats, Have I Got News For You en de Graham Norton Show (in Nederland uitgezonden door Comedy Central): ze zouden niet hetzelfde zijn zonder de hilarische inbreng van Jimmy Carr.

Naast zijn vele TV-werk staat Carr bijna het hele jaar op de planken. Zijn show Gagging Order speelde hij ruim 250 keer in de UK en Ierland. Meer dan 1,5 miljoen mensen zagen de afgelopen jaren een show van deze geweldige comedian. Bovendien is Jimmy ook in Zuid-Afrika, Australië en met name de USA en Canada een grote ster. Hij is onder meer vier keer te gast geweest bij Conan O’Brien en is dit jaar voor de tiende keer een van de headliners op Just For Laughs: het grootste comedyfestival ter wereld in Montreal. Ook voor Comedy Central USA maakte hij twee specials.

The Guardian noemde hem “a comedy hero for our times”, Independent schreef: “Jimmy Carr is a world-class comedian…I envy his brilliance with words”. Hij verkocht meer dan een miljoen DVD’s en heeft tientallen miljoenen views op YouTube. Nu is er dan eindelijk de kans om deze meester in Amsterdam aan het werk te zien.

Jimmy Carr neemt hecklers in de maling: http://youtu.be/vZpI4ILTlI8

Jimmy Carr – Royal Variety performance 2013: http://youtu.be/Z3O9rE2Pcz4