London Calling

Nieuwe namen voor London Calling.

Kate Boy, Bad Breeding, Racing Glaciers, Tony Molina, John Wizards, Fractures en Shura

Voor London Calling zijn opnieuw zeven namen aan de line-up toegevoegd, waaronder Kate Boy, Tony Molina en John Wizards. Het halfjaarlijkse showcasefestival vindt op vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november plaats in Paradiso. De voorverkoop is inmiddels begonnen via www.londoncalling.nl

Line-up tot nu toe:

Vrijdag 31 oktober: Kate Boy, Bad Breeding, The Bohicas, Wild Child, Phantogram, Gengahr, Southern en meer
Zaterdag 1 november:
Sebadoh, Spoon, Coves, Racing Glaciers, Tony Molina, John Wizards, Fractures, Shura en meer

Kate Boy laat op het nieuwe album ‘The Way We Are’ al het goeds uit de jaren tachtig horen, en combineert dat met moderne klanken en electropop van nu. De muziek van deze Zweeds-Australische band drijft op elastieken synths, stuiterende percussiepads en de loepzuivere vocals van Kate Akhurst. Voor fans van Jessie Ware, FKA Twigs en M.I.A.

De band Racing Glaciers komt uit een slaperig provinciestadje ergens ten zuiden van Manchester, Macclesfield is de naam. De muziek die de band is te omschrijven als emotionele, dynamische gitaarmuziek, met een kleine scheut ouderwetse progrock. Liedjes met een spannende opbouw, mooie gitaarlijnen, een fijne sfeer en een geweldige climax. Racing Glaciers tourde eerder dit jaar met Dan Croll en Kodaline.

De Zuid-Afrikaanse band John Wizards bestaat uit John Withers en Emmanuel Nzaramba, die elkaar jaren geleden in Kaapstad ontmoetten. Samen zorgen ze voor een unieke muzikale botsing van avontuurlijke en opzwepende ritmes, percussieve begeleiding en vreemde tempowisselingen, en opgewekte garagerock, reggae en pop. Tropisch, dansbaar en vernieuwend.

De Londense zangeres Shura is een nieuw sprankelend talent in de Britse electropop. Ze blijft nog een beetje mysterieus, maar de singles ‘Touch’ en ‘Just Once’ laten horen dat ze wel echt klaar is voor de volgende stap in haar carrière. Dromerige, hoopvolle en meisjesachtige popliedjes die goed in het gehoor liggen, luchtig en aanstekelijk zijn, en in je hoofd blijven hangen.

Bad Breeding maakt snedige rock & roll zoals bijvoorbeeld The Kinks dat vroeger speelden, maar dan  met de energie, snelheid en agressie van bijvoorbeeld Hüsker Dü, maar ook Black Flag of Motorhead. Maatschappijkritische teksten – over uitzichtloosheid en werkloosheid enzo – en bikkelharde gitaren. De band heeft twee prachtig boze singles uit.

Op 14 maart van dit jaar schreef Humo: ‘Bandwagonesque’ van Teenage Fanclub. ‘Copper Blue’ van Sugar. ‘You’re Living All Over Me’ van DinosaurJr. ‘Vampire on Titus’ van Guided By Voices. ‘It’s a Shame About Ray’ van The Lemonheads. ‘Impractical Joke’ van Smudge. ‘Bakesale’ van Sebadoh. ‘Pinkerton’ van Weezer. ‘Super Tasty’ van Gumball. Het album ‘Dissed And Dismissed’ van hardcoreveteraan Tony Molina balt al deze indierockklassiekers samen in twaalf tracks van in totaal nauwelijks twaalf minuten.” Dat dus.

Fractures is het eclectische studioproject van Mark Zito uit Melbourne. Vele stijlen komen voorbij. De zanger,  producer en multi-instrumentalist heeft heel lang geknutseld in zijn studio en komt er nu uit. Dromerige elektronische popmuziek die zeer ingenieus in elkaar zit. Luister maar eens naar zijn single ‘Twisted’. Melancholieke vocalen op een bed van beats, bliepjes, synths en gitaren opbouwend naar een climax.

Vrijdag 31 oktober en zaterdag 1 november

Locatie: Paradiso

Entree: €20 dagkaart / €35 passepartout (excl. lidm.)

Open zaal: 18:00

De voorverkoop is begonnen via Ticketmaster. Kijk op www.paradiso.nl voor tickets.

Meer info: www.londoncalling.nl

Mail: londoncalling@paradiso.nl